Vjernici islamske vjeroispovijesti slave Bajram

Muslimani u Crnoj Gori raduju se Bajramu, jer su ramazanom potvrdili da ih u životnim odlukama vodi duša i karakter, ne tijelo i prohtjevi njegovi
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2011. 08:03h

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić čestitao je Ramazanski bajram vjernicima islamske vjeroispovijesti i poručio im da praznik provedu u zadovoljstvu, porodičnoj, rodbinskoj i komšijskoj sreći.

Crnogorski muslimani proslaviće veliki islamski praznik - Ramazamski bajram, koji traje tri dana i obilježava kraj mjeseca posta tokom koga se muslimani širom svijeta, od zore do zalaska sunca, uzdržavaju od jela, pića i intimnog odnosa.

U svojoj poruci vjernicima, Fejzić je naveo da bajramska radost predstavlja radost trijumfa dobra nad zlom, ljubavi nad mržnjom, pokajanja nad grijehom, oprosta nad kaznom, darežljivosti nad škrtošću i snage duše nad slabostima tijela.

"Muslimani u Crnoj Gori raduju se Bajramu, jer su ramazanom potvrdili da ih u životnim odlukama vodi duša i karakter, ne tijelo i prohtjevi njegovi", kazao je Fejzić.

On je pozvao muslimanske vjernike da iz ramazana izađu odvažni i spremni da prevaziđu vlastitu sebičnost i upoznaju nove ljude.

"Da drugim ljudima svojom dobrotom, pobožnošću i čestitošću budemo lađe spasa u okeanu životnih iskušenja".

"Sa ovom spremnošću dočekajmo Bajram. Neka on bude novo jutro odlučnosti da u ime Boga, po naredbi Njegovoj, u Njega vjerujući, donosimo mir i blagostanje svijetu na kojem živimo", naveo je Fejzić.

On je dodao da "braća i sestre u vjeri" treba vedrim čelom i iskrenim osmijehom da šire bajramsku radost.

"Molim Allaha Svevišnjeg da Ramazanski bajram dočekamo i provedemo u rahatluku, Allahovom zadovoljstvu, porodičnoj, rodbinskoj i komšijskoj sreći", zaključio je Fejzić.

Vjernicima muslimanske vjeroispovjesti čestitali su i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, predstavnici Bošnjačke stranke...

Bonus video: