Evropsko prvenstvo mažoretki u Zagrebu

Ovogodišnje EP najjače u istoriji mažoret plesa, sa učešćem od 114 formacija (štap i pom-pon) i više od 150 neformacija (solo i duo), sa više od 2.500 mažoretki
66 pregleda 0 komentar(a)
karneval, Foto: Slavica Kosić
karneval, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.08.2011. 18:33h

Na 13. Evropskom prvenstvu mažoretki, koje će biti održano od 1. do 4. septembra u Zagrebu, Crnu Goru će ispred Montenegro mažoret asocijacije (MMA) predstavljati u formacijama samo mažoretke “Fešta” iz Kotora, a u kategoriji neformacije, osim njih, takmičiće se i mažoretke “Herceg Novi”.

Predsjednik “Fešte” Vasilije Bajrović kazao je da je ovogodišnje EP najjače u istoriji mažoret plesa, sa učešćem od 114 formacija (štap i pom-pon) i više od 150 neformacija (solo i duo), sa više od 2.500 mažoretki iz 16 zemalja Evrope.

“S obzirom na rezultate sa državnog prvenstva, na kojem su ’Feštine’ mažoretke osvojile 14 zlatnih medalja, obezbijedile su sebi direktan plasman na ovogodišnjem EP.

’Feštin’ tim sačinjava 55 djevojčica uzrasta od osam do 17 godina, raspoređenih u kategorije kadetkinje, juniorke i seniorke. S obzirom da su sva djeca maloljetna, u pratnju tima će ići, pored cijelog tima, određeni broj roditelja, pa će tim imati 70 osoba”, kazao je Bajrović.

Mažoretke “Herceg Novog” će se takmičiti u juniorskim neformacijama (solo i duo), uz pratnju svog trenera.

Bonus video: