Sindikat barske policije skuplja pomoć za porodicu stradalog kolege Jašovića

Iza sebe je ostavio nezaposlenu suprugu i dvoje djece, od dvije i pet godina, koji su podstanari
89 pregleda 0 komentar(a)
udes Bar Utjeha, Foto: Anto Baković
udes Bar Utjeha, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 29.08.2011. 18:08h

Sindikat barske policije pokrenuo je humanitarnu akciju za pomoć porodici stradalog kolege Duška Jašovića (28) koji je 21. avgusta u večernjim satima stradao na dužnosti, na magistralnom putu Bar – Ulcinj.

Saobraćajni policajac, omiljen među kolegama i veoma uvažavan među građanima u rejonu Dobre Vode i Utjehe koji je pokrivao, iza sebe je ostavio nezaposlenu suprugu i dvoje djece, od dvije i pet godina, koji su podstanari.

Predsjednik Sindikata barske policije Miladin Bukilić je predsjedništvu samostalnog Sindikata Uprave policije predložio da zaposleni u Upravi izdvajaju po jedan odsto svojih plata za pomoć Jašovićima.

U barskoj policiji je već pokrenuto prikupljanje dobrotvornih priloga, pismo sa molbom da im se pridruže u akciji upućeno je i na adrese barskih javnih i privatnih preduzeća, a policijski sindikalci su se za pomoć Jašovićima obratili i gradonačelniku Žarku Pavićeviću da učestvuje u rješavanju njihovog stambenog pitanja sa Sindikatom Uprave policije.

Pavićević je prošle sedmice donio odluku da se porodici pokojnog Jašovića uputi novčana pomoć od 2.000 eura.

Predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva Bar Jovan Stojanović podržao je juče akciju i pozvao na solidiranost, ukazujući na specifičnost situacije u kojoj su se našli Jašovići, te okolnosti pod kojima je stradao njihov otac i suprug.

Žiro-račun za pomoć otvoren je u Podgoričkoj banci. Svi zainteresobani pomoć mogu uplatiti na broj 05-101-0000699.3.

Bonus video: