Mještani zaseoka u Orasima zbog 700 metara muku muče sa putem

Selo broji oko 20 kuća u kojim stalno žive 10-akmještana, dok 15 njih redovno vikendom dolaze ljeti
465 pregleda 0 komentar(a)
selo Orasi, Foto: Vlado Otašević
selo Orasi, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 28.08.2011. 18:23h

Mještani Sela u Orasima u Lješanskoj nahiji, koje se nalazi na 20 kilometara od Podgorice, već duže vrijeme pokušavaju da pronađu sredstva za izgradnju puta do svojih kuća.

Asfaltirani put prestaje na 700 metara od kuća koje se nalaze u pomenutom zaseoku, tako da do tamo nije moguće doći nijednim prevoznim sredstvom.

Selo broji oko 20 kuća u kojim stalno žive 10-akmještana, dok 15 njih redovno vikendom dolaze ljeti.

Zdravko Pejović mještanin zaseoka Selo kaže da su mještani prije dvije godine pokušali sami da probiju put, ali ih je u tome spriječio nedostatak novca.

"Probao sam da pravim put, iznajmio sam i bager ali nisam mogao ništa da učinim. Nemam novca da platim bager da probije put, kad košta 100 eura sat vremena rada sa njim"

"U zaseoku postoji samo jedan stari bunar koji koriste gotovo svi mještani. Bunar može da se napuni samo kišnicom, jer nema načina da iz vodovoda dođu do njega", naveo je Pejović.

Mihailo-Bato Pejović rekao je da je bunar do kojeg nema puta u zaseoku star 150 godina.

"Nikako ne možemo da se snađemo da probijemo put do vode i do kuća. Probao sam da pravim put, iznajmio sam i bager ali nisam mogao ništa da učinim. Nemam novca da platim bager da probije put, kad košta 100 eura sat vremena rada sa njim", istakao je Pejović.

On je rekao da je u zaseoku samo struja dovedena do kuća, ali ne put i voda.

"Niko se ne okreće na nas da nam pomogne. Kantama nosimo vodu pješice", kazao je Pejović.

Mještanin Pero Pejović dodao je da nedostatak puta onemogućava sanaciju starih i podizanje novih kuća.

"Nemamo najbitnije za jedno selo ili zaselak. Ranije smo pokušavali preko MZ Gradac da se put do naših kuća probije, ali do danas niko ništa nije učinio. Dobro bi nam došla bilo kakva pomoć", istakao je Pejović.

Bonus video: