Rusi se žale na nesnosnu buku iz lokala "Maini", nadležni negiraju

Obraćanje „Vijestima“, kako su rekli, je očajnički pokušaj da vlastima makar nekako skrenu pažnju na svoje probleme
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 17:40h

Ploha, ploha, ploha (loše, loše, loše) - tako svoj život u budvanskom naselju Maine opisuju državljani Rusije, stanari petospratnice nedaleko od manastira Podmaine.

Njih petnaestoro obratilo se „Vijestima“ peticijom i žalbom “kako već tri godine, otkako su uselili, tokom ljetnjih mjeseci noću ne mogu oka da sklope od buke iz obližnjeg noćnog kluba “Maini”.

Obraćanje „Vijestima“, kako su rekli, je očajnički pokušaj da vlastima makar nekako skrenu pažnju na svoje probleme.

Oni kažu da su i ove i prošle godine pozivali telefone i budvanske Komunalne policije i Turističke inspekcije, no, tvrde, uzalud. Samo su im pokazani papiri po kojima klub ima dozvolu da radi do pet sati ujutro.

“Ne sporimo nikome da radi, ali valjda treba nekako suzbiti tu buku. Ovako, djeca ne mogu da spavaju, ni nama odraslima ovo nije odmor. Ovdje je zaista prelijepa priroda, ali kao da se neko trudi da nas otjera, a investirali smo kapital u budvanske nekretnine. Iz dana u dan sve više nas razmišlja da ode odavde”, navode potpisnici peticije.

Nadležni se, tvrde, ne obaziru

Posljednji put su, tvrde, telefon Turističke inspekcije okrenuli 11. avgusta. Nikakvih promjena, kažu oni, u međuvremenu nije bilo.

Obraćanje „Vijestima“, kako su rekli, je očajnički pokušaj da vlastima makar nekako skrenu pažnju na svoje probleme.

U budvanskoj Komunalnoj policiji bili su više nego iznenađeni navodnom peticijom ruskih državljana protiv buke iz noćnog lokalala “Maini”, jer, kako su kazali, njima tokom ove sezone nije pristigla nijedna prijava na buku iz toga lokala.

“Za proteklih više od dva mjeseca naši inspektori su danonoćno na terenu i na svaki poziv odlaze na lice mjesta. Izrekli smo više od 30 mandatnih kazni i podnijeli isto toliko prekršajnih prijava protiv gotovo svih otvorenih šankova i noćnih lokala koji emituju muziku, ali nijedna prijava, čak ni telefonski poziv nije bio na buku iz lokala ’Maini’”, saopšteno je “Vijestima” iz Komunalne policije.

Iz Komunalne su zbog toga odmah otišli na lice mjesta, a, kako su kazali, buke iz lokala nije bilo.

“Vijesti” su nedavno objavile imena svih lokala protiv kojih je Komunalna policija podnijela prijave, a za većinu otvorenih šankova na glavnom šetalištu je podnijeto i po nekoliko.

Bonus video: