Mještani Gornje Zete dobili račune za vodu, a slavine suve

Terzić, takođe, navodi i da voda iz Vodovoda koja njima pristiže nije ispravna, te da se ne bi smjela konzumirati jer je, kako kaže, “niko ne ispituje”
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2011. 08:53h

Mještani Gornje Zete dobili su paušalne račune od 11,5 eura, iako većina njih nema vodomjere, a neki ni vodu već dva mjeseca.

Predsjednik Nevladine organizacije „Sabor Zete” Drago Terzić kazao je da je iznenađen kako su mogli dobiti račune ako 90 odsto mještana nema vodomjere bez čije se upotrebe potrošnja vode nije mogla ni utvrditi.

"Nakon 12 godina počeli su da šalju račune za vodu, a vodomjere nema 90 odsto stanovnika. Pitam se otkuda sada računi? Piše čak i koliko je kubika vode potrošeno, a ne znam na osnovu čega su to utvrdili. Ja inače moram da uključim hidrofor da bih imao vodu jer je pritisak veoma loš, dok nekima ni on ne pomaže", kazao je Terzić.

"Vodovod" ugrađuje vodomjere

Tehnički direktor “Vodovoda” Filip Makrid kazao je da su računi isti za sve stanovnike Gornje Zete i centralnog dijela jer je u toku akcija ugradnje vodomjera.

"Sprovodimo akciju ugradnje vodomjera i do sada smo ugradili većinu. Iznos računa od 11,5 eura i 48 kubika vode isti je za sve do isteka kompletnog posla baš zbog ravnopravnosti stanovnika. U junu smo napravili dogovor sa predsjednikom Opštine Zeta i predstavnicima Gornje Zete da raspodijelimo vodu, da 50 odsto vodosnabdijevanja ima jedan dio Zete u trajanju od 12 časova, dok bi druga polovina stanovništva imala vodu narednih 12 sati", kazao je Makrid.

Računi redovno stižu

Terzić, takođe, navodi i da voda iz Vodovoda koja njima pristiže nije ispravna, te da se ne bi smjela konzumirati jer je, kako kaže, “niko ne ispituje”.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: