Danas do 38 stepeni, popodne ponegdje i kiša

Poslijepodne, u kontinentalnim predjelima, umjeren razvoj oblačnosti ponegdje može usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom
0 komentar(a)
vrućina, Foto: Arhiva Vijesti
vrućina, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.08.2011. 06:55h

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano i toplo, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda. Poslijepodne, u kontinentalnim predjelima, umjeren razvoj oblačnosti ponegdje može usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren i promjenljiv, krajem dana u pojačanju i skretanju na sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 13 do 25, najviša dnevna od 25 do 38 stepeni.

Izbjegavajte izlazak od 11 do 17 sati

Iako je temperatura pala za koji stepen, savjeti ljekara se trebaju poštovati.

Oni upozoravaju da se u periodu od 11-17 časova ne izlazi na sunce ukoliko nije neophodno, da se pije više tečnosti, jede lakša hrana i da se nosi lagana odjeća od prirodnih materijala da bi koža mogla da diše.

Iako je temperatura pala za koji stepen, savjeti ljekara se trebaju poštovati

Pacijentima koji imaju visok krvni pritisak, srčanim i hroničnim bolesnicima ljekari savjetuju da tokom vrelih dana mjere pritisak prije svakog uzimanja terapije, a onima sa sniženim krvnim pritiskom da piju rashlađenu tečnost jer tako pritisak vraćaju u normalu.

Bonus video: