Vrućine podsjetile na Mugošino obećanje: Bazeni širom Podgorice

U prošlim danima od osam sati izjutra pa sve do ponoći temperatura se nije spuštala ispod 30-tog podioka
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 18:17h

Noć između četvrtka 25. i petka 26. avgusta imala je najnižu temperaturu od 26,3 stepena, što je najviša temperatura u posljednjih 60 godina na taj dan, na teritoriji Podgorice.

TV Vijesti, Jelena Marković

Zbog rekordno visoke temperature koja je izmjerena jutros oko 5.50 časova, građani Glavnog grada su teško mogli zaspati u neklimatizovanim prostorijama.

Pojedini sugrađani su iznosili posteljinu na terase i u dvorišta, kako bi pronašli “kutak” za san.

Načelnik centra za analizu vremena Branko Micev kazao je da u prethodnih nekoliko dana temperatura oko osam časova izjutra dostizala i prelazila temperaturu od 30 stepeni.

"U prošlim danima od osam sati izjutra pa sve do ponoći temperatura se nije spuštala ispod 30-tog podioka. Dakle, nekih 16 sati dnevno smo bili izloženi temperaturi preko 30 stepeni" rekao je Micev.

Biće lakše kad dođe vikend

On je dodao da se za vikend očekuju niže temperature.

" Za dane vikenda temperatura će biti niža par stepeni. U nedjelju u kontinentalnim oblastima očekuje se razvoj oblačnosti, sa uslovima za kratkotrajnu pojavu kiše ponegdje, a biće uslova i za grmljavinske procese u kontinentalnim predjelima" naveo je Micev.

On je istakao da se za dane vikenda na Žabljaku očekuje najviša dnevna temperatura do 25 stepeni, dok će na teritoriji Glavnog grada i Danilovgrada temperatura dostizati 38 stepeni.

Galerija

Bonus video: