Susret veterana rekreativaca na Žabljaku, uručene nagrade najboljima

Žabljački stadion bio je poligon na kome su se sa različitim uspjehom takmičili crnogorski penzioneri u pikadu, nabacivanju kolutova...
109 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 13:55h

Više od 200 pripadnika „trećeg doba“ iz svih crnogorskih gradova okupilo se na Žabljaku u okviru osmih susreta veterana rekreativaca Crne Gore koje je, pod pokroviteljstvom više državnih i lokalnih institucija, i brojna sponzorstva, organizovao Savez udruženja penzionera Crne Gore.

Susrete je otvorio predsjednik organizacionog odbora Vukoman Furtula a ispred grada domaćina pozdravne riječi uputio je predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin.

Događaj je pratio kulturno-umjetnički program, a susreti su završeni uručivanjem priznanja najuspješnijim i zajedničkim ručkom.

Žabljački stadion bio je poligon na kome su se sa različitim uspjehom takmičili crnogorski penzioneri u pikadu, nabacivanju kolutova, bacanju kamena sa ramena, plovkanju, nadvlačenju konopa i skoku u dalj iz mjesta.

U skoku u dalj iz mjesta najuspješniji su bili Rožajka, Azra Berović u konkurenciji dama i Bećo Šakotić iz Berana među muškarcima.

U pikadu su pobjednici Mirjana Boljević iz Podgorice i Jokan Peković iz Bijelog Polja a u nabacivanju koturova Anica Dedeić iz Žabljaka i Neđeljko Perović iz Podgorice. Žabljačani Sanda Kovačević i Mile Milićević pobjednici su u disciplini plovkanje

Titula u bacanju kamena sa ramena pripala je Miladinu Milosavljeviću iz Herceg Novog. U nadvlačenju konopa pobijedila je reprezentacija ekipa iz sjevernih opština.

Član organizacionog odbora susreta Vidomir Španjević izrazio je zadovoljstvo organizacijom susreta i činjenicom da su na Žabljaku imali dobre uslove, postigli dobre rezultate u cjelokupan ambijent za druženje koje je i osnovni cilj susretanja penzionera.

Galerija

Bonus video: