Gradilište u Meljinama opasnost za prolaznike: Zvezda bez sjaja

“Pošto je vlasnik u zatvoru, nemamo kome da ispostavimo zahtjev da upristoji i očisti gradilište”, kazala je za “Vijesti” načelnica Komunalne policije
0 komentar(a)
Meljine, gradilište, Zvezda, Foto: Slavica Kosić
Meljine, gradilište, Zvezda, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.08.2011. 17:50h

Bespravno započeta rekonstrukcija objekta u centru Meljina, u neposrednoj blizini morske obale, prema pritužbama mještana i turista, predstavlja opasnost za prolaznike, a služi i kao kao smetlište.

Na mjestu nekadašnjeg novosadskog sindikalnog odmarališta “Zvezda”, prije dvije godine je ruski državljanin Valerij Evgenjevič Kvan, bez potrebnih saglasnosti i građevinske dozvole počeo rekonstrukciju objekta.

Riječ je o bivšem restoranu “Lalovina”, koji je vlasnik Ilija Petrović krajem šezdesetih godina prodao novosadskoj firmi “Zvezda Neostar AD Novi Sad”, a prije četiri godine ga kupilo preduzeću “Meljine DOO”, koje je osnovao Evgenjevič zajedno sa suprugom G.K.

Prema nezvaničnim informacijama, Rus je imao obećanja iz lokalne uprave da će na mjestu prizemne kuće od oko 200 kvadrata moći da podigne trospratnicu, ali mu je inspekcija, nakon pritužbi iz mjesne zajednice, zaustavila gradnju. Tako je ostala samo takozvana “plutajuća ploča”, iz koje je ostala da “štrči” armatura.

“Pošto je vlasnik u zatvoru, nemamo kome da ispostavimo zahtjev da upristoji i očisti gradilište”, kazala je za “Vijesti” načelnica Komunalne policije Nataša Tatalović.

Zato će popravka improvizovane ograde, kao i čišćenje gradilišta, iako je to već jednom urađeno, biti povjereno nekoj od opštinskih službi.

Evgenjevič je javnosti postao poznat kada ga je početkom juna uhapsila crnogorska policija, po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal, zbog sumnje da je u našoj zemlji oprao oko sedam miliona eura.

S obzirom na to da je nadležni državni tužilac pokrenuo inicijativu da se imovina Evgenjeviča blokira dok se ne okonča cijeli postupak, to znači da bi država trebalo i da preuzme brigu o njegovoj imovini.

To, između ostalog, znači i uređenje gradilišta u Meljinama, kako turiste iduće godine ponovo ne bi dočekalo smetlište i neobezbijeđeno gradilište u jednom od najprometnijih mjesta na hercegnovskoj rivijeri.

Bonus video: