raj za plitki džep

Feštajte na Petrovačkoj noći, uz pola tone besplatne ribe i 800 litara vina

Iz Turističke organizacije najavljuju zanimljiv i cjelodnevni program za sve one koji početak vikenda žele da provedu u tom mjestu
0 komentar(a)
Petrovačka noć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Petrovačka noć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.08.2011. 17:56h

Kraj ovogodišnje glavne turističke sezone, zvanično će obilježiti i najveća pučka fešta od ribe i vina - “Petrovačka noć”, koja će, u organizaciji Turističke organizacije Budva, biti održana danas u tom primorskom mjestu.

Uz očekivanje da će se više hiljada posjetilaca, kako to biva svake godine, okupiti u Petrovcu, iz Turističke organizacije najavljuju zanimljiv i cjelodnevni program za sve one koji početak vikenda žele da provedu u tom mjestu.

Direktorka TO Budva Jelena Rađenović kazala je da program počinje već u 16 časova, tradicionalnim sportskim igrama, kada će se takmičari okušati u plivanju i vuči konopa na prostoru petrovačkog pristaništa.

“Dešavanja će biti tokom cijeloga dana, tako da se program nastavlja defileom budvanske gradske muzike gradskim šetalištem, koja će nakon toga održati polučasovni koncert”, najavila je Rađenovićeva na konferenciji za novinare.

500 litara piva i 800 litara vina

Ona je dodala da je jedan od centralnih događaja dana i degustacija ribe, vina i piva na šetalištu ispred hotela “Palas” i na platou pored restorana “Sutjeska”.

“Svake godine na dva punka organizujemo pečenje ribe i besplatno služanje, uz vino ili pivo. Ove godine smo poručili 500 litara piva, 800 litara vina, od čega 500 litara crnog i 300 litara bijelog, a biće ispečeno 500 kilograma ribe, sto kilograma više nego prošle godine. Uz dobro vino, ribu, i te kako ide i dobar mediteranski zvuk, za šta će se pobrinuti klape ’Catell Nuovo’ i ’Harmonija’, koje će imati svoje nastupe na šetalištu”, rekla je Rađenovićeva.

U predvečernjima satima, kazala je ona, posjetioci će na šetalištu uživati u koncertu gitarista Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića.

Ono na šta su svi koji vole “Petrovačku noć” navikli, svakako je veliki koncert sa zvijezdama sa ex jugoslovenskih i naših prostora.

“Ove godine na centralnoj bini ispred hotela ’Palas’ nastupiće Nina Žižić, plesni studio ’Solletico’, a zvijezde večeri su Jelena Rozga i grupa ’Van Gog’”, kazala je Rađenovićeva.

Pijaca za prodaju rukotvorina, suvenira i domaćih proizvoda, u organizaciji Udruženja žena iz Petrovca, biće postavljena na platou ispred restorana “Fortuna”.