Građani u osam opština na sjeveru bez notarskih usluga

Navodi se da će ranije donesena odluka važiti do imenovanja notara u opštinama u kojima nijesu otvorene notarske kancelarije
258 pregleda 0 komentar(a)
notari, Foto: Arhiva Vijesti
notari, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.08.2011. 20:00h

Građani Plava, Andrijevice, Pljevalja, Mojkovca, Kolašina, Plužina, Šavnika i Žabljaka, opština u kojima još nije imenovan notar, ubuduće će mnogobrojne pravne poslove moći da obavljaju u Beranama, Bijelom Polju, Podgorici i Nikšiću.

„Građani iz Plava i Andrijevice će svoje pravne poslove obavljati kod notara u Beranama, građani iz Pljevalja i Mojkovca u Bijelom Polju, građani iz Kolašina u Podgorici, a stanovnici Plužina, Šavnika i Žabljaka u Nikšiću“, saopštili su iz Notarske komore.

Navodi se da će ranije donesena odluka važiti do imenovanja notara u opštinama u kojima nijesu otvorene notarske kancelarije.

„U cilju bržeg i efikasnijeg rada notara u opštinama na sjeveru Crne Gore u Notarskoj komori ovih dana intenzivno rade na obezbjeđenju prostorija na Žabljaku, u Pljevljima, Plavu i Kolašinu, u kojima bi određenih dana notari iz Nikšića, Bijelog Polja, Berana i Podgorice, dolazili po pozivu. Dakle, notari iz Nikšića bi bili 'zaduženi' za Žabljak, Plužine i Šavnik, notari iz Bijelog Polja za Pljevlja, notari iz Berana i Rožaja za Plav i Andrijevicu, a notari iz Podgorice za Mojkovac i Kolašin“, piše u saopštenju.

Nakon više od pola vijeka, u pravni sistem je od 25. jula ove godine uvedena notarska služba, koja bi, kako su poručili iz Komore, trebalo da bude veliko rasterećenje za sudove i značajna pomoć građanima u zaštiti njihovih prava.

„U tom cilju, do sada je otvoreno 30 notarskih kancelarija – u Podgorici, Bijelom Polju, Beranama, Rožaju, Nikšiću, Danilovgradu, Cetinju, Herceg Novom, Kotoru, Tivtu, Budvi, Baru i Ulcinju, a ovih dana se očekuje da će u Podgorici početi sa radom još četiri javna bilježnika“, stoji u saopštenju.

Bonus video: