Održan humanitarni koncert za tri oboljele Cetinjanke

Posljednju pjesmu na koncertu, „Goro moja“, sa članovima cetinjskog sastava, zajedno je otpjevala Renata Perazić
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2011. 14:30h

Novac za liječenje tri djevojčice sa Cetinja–Andreu Begović, Ivanu Janković i Saru Božović, polako se prikuplja.

Kako bi njih tri otišle na liječenje u Rusku Federaciju, na Ljetnjoj pozornici je održan humanitarni koncert „Darujmo srcem“, na kojem su nastupili crnogorski muzičari.

Koncert koji su u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Udruženjem estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore, organizovali roditelji naše tri djevojčice, trajao je duže od dva časa, tokom kojih se na bini pojavilo 11 izvođača i bendova.

Prema informacijama iz Prijestonice Cetinje, na Cetinju i u Podgorici prodato je 765 ulaznica po cijeni od tri eura, tako da je na žiro račun djevojčivca uplaćeno dodatnih oko 2.300 eura.

Koncert je otvoren nastupom etno grupe „Zora“, koja je pobijedila na nedavno okončanom festivalu izvorne muzike „Cetinje Fest“.

Nakon gostiju iz Bara, na bini Ljetnje pozornice nastupili su Darko Martinović, Andrea Demirović, Vesko Belada, Zoran Kalezić, Tanja Šeter, Igor Đurović, Zoran Džiknić, Vanja Radovanović i Nina Žižić.

Za sam kraja, na bini ispod Orlovog krša, nastupio je cetinjski sastav „Perper“, koji je publiku zabavljao oko pola sta.

Posljednju pjesmu na koncertu, „Goro moja“, sa članovima cetinjskog sastava, zajedno je otpjevala Renata Perazić.

Humanost i solidarnost

Podsjetimo, akcija „Darujmo srcem“ trajaće do 4. septembra, a za dan kasnije planirano je da Andrea, Ivana i Sara otputuju na medicinski tretman u Moskvu. Zamjenica gradonačelnika Cetinja, Ana Nikolić, kazala je da je akcija “Darujmo srcem” prilika da svi zajedno pomognemo da bolja budućnost postane realnost za ove tri djevojčice.

"S ponosom mogu da kažem da se broj onih koji su podržali našu akciju danas mjeri hiljadama. Međutim, kako bi od 5. septembra, u potpunosti postigli krajni rezultat, nepohodno je da i dalje budemo posvećeni našem cilju", kazala je Nikolić.

Ona je dodala da je uvjerena da za sve koji učestvuju u ovoj akciji, ona ima značaj iz razloga što ih je sve humanist i solidarnost dodatno zbližila.

Neposredno prije koncerta, raznim donacijama prikupljeno je više od 20 hiljada eura, a svi zaintersovani novac i dalje mogu uplatiti na žiro račun 535-120-98-63, ili putem sms poruke na broj telefona 4357. Suma koja je potrebna za njihovo liječenje iznosi 40 hiljada eura.

Galerija

Bonus video: