Treći ispitni rok otvorio studentsku menzu

Od 1. septembra će se u našoj menzi hraniti učenici i redovni studenti koji imaju smještaj i pravo na ishranu, kao i studenti \'abonenti\' koji su uplatili obroke
104 pregleda 0 komentar(a)
Studentski dom, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Studentski dom, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.08.2011. 20:14h

Zbog trećeg ispitnog roka, kuhinje u studentskim domovima su u ponedjeljak počele da rade. Domovi i objekti za posluživanje hrane su u toku ljeta renovirani i spremni su za doček učenika i studenata.

"Shodno avgustovskom ispitnom roku mnogo studenata se ranije vraća u domove, tako da je naša kuhinja juče trebovala hranu i počeli smo sa radom. U toku ljeta su prostorije Novog i Starog doma renovirane, opremljene i sada su mnogo uslovnije za rad", rekao je rukovodilac sektora ishrane Marko Kaluđerović.Pravo na ishranu imaju redovni, samofinansirajući i takozvani studenti ,,abonenti”, kao i učenici."Od 1. septembra će se u našoj menzi hraniti učenici i redovni studenti koji imaju smještaj i pravo na ishranu, kao i studenti 'abonenti' koji su uplatili obroke, a njih ima skoro koliko i redovnih studenata, oko hiljadu. Što se tiče samofinansirajućih studenata i oni mogu uplatiti obroke i to po ekonomskim cijenama", navodi on.Studenti imaju čipovane kartice koje koriste na punktovima za uzimanje hrane i dopunjavaju ih svakog mjeseca. Ali postoje i klubovi otvorenog tipa u kojem u ponudi imaju hranu i napitke koje mogu uzimati koristeći kartice ili novac.

Za smještaj i hranu u domu u prosjeku treba izdvojiti oko 30 eura. Prema riječima Kaluđerovića, sve prostorije koje će biti na raspolaganju učenicima i studentima su adaptirane.

"Najbitnije je da spremni dočekamo novu školsku godinu. Zaista smo vrijedno radili na adaptiranju domova i restorana, tako da sada možemo da radimo u poboljšanim uslovima", zadovoljno tvrdi Kaluđerović.

Bonus video: