Požari na Goliji i Štitovu prijete kolibama i katunima

Zaista je bilo jezivo vidjeti požar u donjem Štitovu. Bojimo se da će, ako nastavi da gori istim intezitetom i ukoliko bude vjetra, kolibe u Štitovu biti ugrožene
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2011. 17:14h

Nikšićki vatrogasci su u ponedjeljak gasili požare u Goliji i na Štitovu, gdje gore borove i bukove šume, a gašenje će, uz pomoć dromadera, biti nastavljeno i u utorak.

Prema riječima zamjenika načelnika nikšićke Službe zaštite i spasavanja Veselina Gardaševića požari prijete kolibama i katunima u Štitovu koje se nalaze oko tridesetak minuta hoda od mjesta gdje vatra gori u dužini od kilometar.

"Ekipe vatrogasaca su angažovane na gašenju požara u Goliji, na prostoru od Preke prema Crnovrhu, gdje gori velika površina bukove i borove šume, u dužini od nekoliko kilometara, dok su dva dromadera nadlijetala Štitovo gdje je teren dosta nepristupačan i gdje gori borova šuma. Zaista je bilo jezivo vidjeti požar u donjem Štitovu. Bojimo se da će, ako nastavi da gori istim intezitetom i ukoliko bude vjetra, kolibe Dragnića, Marojevića, Kostića, Jokovića i Bulatovića u Štitovu biti ugrožene dok ne znamo da li je požar zahvatio kolibe Ćorovića i Dragnića koje se nalaze blizu mjesta gdje je izbio požar”, kazao je Gardašević.

Dromaderi koji su gasili vatru u Štitovu, prema riječima Gardaševića, morali su da se povuku na primorje, ali će danas i oni pored ekipe vatrogasaca, učestvovati u gašenju pomenutih požara.

Što se Golije tiče kuće nijesu ugrožene jer se, prema riječima Gardaševića, vatra širi prema brdu.

Bonus video: