Okončan prvi tivatski sajam knjiga

Cijene knjiga na štandovima na popularnom tivatskom šetalištu bile su snižene su od 20 do 70 odsto, na zadovoljstvo malobrojnih kupaca koji su uprkos žegi razgledali naslove
0 komentar(a)
Almir Zalikić, Sajam knjiga Tivat, Foto: Željko Komnenović
Almir Zalikić, Sajam knjiga Tivat, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 21.08.2011. 15:20h

Tivćani i njihovi gosti imali su priliku da na šetalištu Pine pazare po popularnim cijenama knjige izdavača iz regiona čime je okončan projekat „Knjigom preko granice“ koji podržan sredstvima IPA fonda EU.

„Projekat je ostvario svoju osnovnu namjeru, da se prvi put održi ovakva manifestacija u ovom gradu. Organizator je uspio da okupi oko 20 izdavača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske iako je u početku bila dominantna ideja da se predstave knjige iz Crne Gore i BiH.

Knjiga ne poznaje granice pa se na štandovima nalaze aktuelne i vrijedne knjige izdavača iz regiona. Interesovanje mještana i turista koji ovdje borave je bilo zadovoljavajuće.

Možda je moglo biti i malo bolje da je termin srećnije odabran jer se sve ovo radi kad je sezona na izmaku. Da je organizovano deset dana ranije ovo bi bio pun pogodak.“, rekao je „Vijestima“, jedan od učesnika putujućeg regionalnog sajma knjiga, sarajevski književnik Almir Zalikić koji je priredio i književno veče u Tivtu.

Cijene knjiga na štandovima na popularnom tivatskom šetalištu bile su snižene su od 20 do 70 odsto, na zadovoljstvo malobrojnih kupaca koji su uprkos avgustovskoj žegi razgledali naslove.

Manifestacija „Knjigom preko granice“ preselila se danas u Kotor gdje će publici približiti umjetnost pisane riječi narednih desetak dana. Nakon toga projekat se seli u Foču od 31. avgusta do 10. septembra.

Na završnoj književnoj večeri sajma knjiga u Tivtu tivatskoj publici u knjižari „Nova knjiga“ u Porto Montengro nautičkom naselju predstavile su se pjesnikinje Vinka Perišić Šarenac, Milica Papović, Ružica Lazarević, Maja Perfiljeva , Isidora Perišić , Desanka Matijević i pjesnici Vuk Krnjević i Almir Zalikić, a promovisana je i knjiga „Četvrta dimenzija“ hercegnovske spisateljice Olivere Doklestić.

Bonus video: