U Kotor se slilo na desetine hiljada ljudi

Nakon proglašenja nagrađenih, učesnici manifestacije i posjetioci preselili su se u Stari grad, gdje je nastavljena fešta po trgovima i pjacama Starog grada
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 21:59h

Barke pod nazivom “Maketa bokeškog jedrenjaka” i “Maketa gusarsko-turskog broda iz 17. vijeka”, podijelile su prvo mjesto na tradicionalnoj kotorskoj manifestaciji Bokeljska noć, održanoj u subotu veče.

Drugu nagradu odnijela je barka “Maketa peraskog otoka Gospa od Škrpjela i otoka Sveti Đorđe”, a treća je pripala barci pod nazivom “Dalekovod Crna Gora - Italija”. Četvrtu i petu nagradu odnijele su “ Ah taj Rim “ i “Ide maca oko tebe”.

Nagradni fond iznosio je pet hiljada eura, od čega je za prvo mjesto izdvojeno 1,8 hiljada, za drugo 1,4 hiljade eura, 900 eura za treće, 500 za četvrto, te 400 eura za peto mjesto.

Barka koja je podijelila prvo mjesto

Predsjednik žirija je bio potpredsjednik Opštine Kotor Andrija Popović, a članovi direktorica muzičke škole iz Kotora Marina Dulović i dekan Fakulteta za turizam Tatjana Stanovčić.

Tradicionalne gužve i fešta po trgovima i pjacama

U akvatorijumu kotorskog zaliva, u prisustvu desetina hiljada posjetilaca, učestvovalo je 45 maskiranih barki koje su se predstavile u tri đira, a kraj trećeg đira obilježen je velikim vatrometom.

Nakon proglašenja nagrađenih, učesnici manifestacije i posjetioci preselili su se u Stari grad, gdje je nastavljena fešta po trgovima i pjacama Starog grada.

Na Trgu od oružja Kotorane i brojne goste zabavljao je kotorski sastav Tri kvarta, a veselo je bilo i u brojnim ugostiteljskim objektima.

Organizator je Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Na ulazu u Kotor, Turistička organizacija je u saradnji sa policijom, dijelila flajere - mape, u kojima su bila navedena i ucrtana mjesta za parkiranje.

Tradicionalno je manifestaciju obilježila velika gužva.

Galerija

Bonus video: