Asfalt od Fundine do glavnog puta stiže pred izbore?

Radovi na pripremi trase za asfaltiranje su okončani, saopšteno je iz odbora za rekonstrukciju puta
85 pregleda 1 komentar(a)
put, Fundina, Foto: Privatna arhiva
put, Fundina, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.04.2018. 14:11h

Asfaltiranje tri kiometara od Fundine do glavnog puta ka Kučima još uvijek nije počelo, iako je bilo najavljeno za januar ove godine.

Član organizacionog odbora za rekonstrukciju puta Pero Lucaj kazao je da je sve spremno za asfaltiranje, ali da se čeka reakcija Glavnog grada, odnosno gradskog preduzeća „Putevi“.

Lucaj je kazao da su se krajem prošle godine članovi odbora sastali sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem kako bi razgovarali o asfaltiranju preostala tri kilometra puta. Tada im je Stijepović saopštio da će radovi početi u januaru ove godine.

Međutim, mještani na asfalt i dalje čekaju.

„Zaista, vremenski uslovi nisu bili naklonjeni asfaltiranju, ali očekujemo da će nadležni sa radovima krenuti ubrzo, te da će put biti asfaltiran do ljeta“, kazao je Lucaj.

Put od Fundine ka Zatrijepču, dug 24 kilometra, proširen je na inicijativu dijaspore, uz pomoć Vojske Crne Gore i Glavnog grada, sa prvobitnih tri na šest, do osam metara širine.

Samo u dionicu od Zatrijepča do Fundine, dužine od 12 kilometara, dijaspora je uložila milion eura, dok je istu sumu uložio i Glavni grad.

Glavni inicijator rekonstrukcije puta bio je Kolja Cacaj, koji je prije nekoliko godina proširio oko četiri kilometra saobraćajnice u centralnom dijelu Zatrijepča.

Za lokalne stanovnike proširenje puta je od velikog značaja jer povezuje 19 sela i 180 domaćinstava, a donedavno je bio u izuzetno lošem stanju.

Bonus video: