Na Žabljaku zbog suša počele noćne restrikcije vode

Apelujem na sve da racionalno koriste vodu kako bi posljedice bile što manje i izbjegla se češća i duža isključenja. I mi preduzimamo sve što možemo
78 pregleda 0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Boris Pejović
Žabljak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.08.2011. 15:36h

Više mještana i vlasnika vikendica iz Motičkog gaja, koji se vodom snabdijevaju iz glavnog gradskog vodovoda, se požalilo “Vijestima” na, već danima, suve slavine u svojim kućama.

U Komunalnom preduzeću, koje gazduje vodovodima u ovoj opštini, kažu da je ovaj period godine karakterističan kao sušan što se, kao i ranijih godina, manifestuje smanjenim dotocima i poremećenim vodosnabdijevanjem.

“Očekivali smo da do ovog dođe, jer je u okolnostima dobre turističke posjete, potrošnja povećana. Potrošačima iz Motičkog gaja vodu isporučujemo tako što je pumpama pretačemo iz glavnog u sabirni bazen u tom selu.

Problem je što su dotoci manji, ali i taj što većina potrošača u tome selu posjeduje rezervoare koje prvo napune, a tek onda voda poteče kroz kućne instalacije. Mi imamo razumijevanja za taj problem, ali očekujemo pozitivne reakcije i sa druge strane”, kaže direktor Komunalnog preduzeća Radenko Radulović.

Radulović je istakao da je, prema planu, već počelo selektivno noćno isključivanje sela kako bi svi ravnomjerno podnijeli problem.

“Apelujem na sve da racionalno koriste vodu kako bi posljedice bile što manje i izbjegla se češća i duža isključenja. I mi preduzimamo sve što možemo. Pred sezonu smo eliminisali sve gubitke na mreži.

U toku su poslovi na upajanju u sistem još jednog reni bunara kako bi se dobile nove količine vode za piće”, kaže Radulović, i dodaje da su i u njihovom preduzeću posvećeni uspješnoj turističkoj sezoni, pa su grad i hoteli pošteđeni restrikcija u vodosnabdijevanju.

Bonus video: