Vlado Georgijev i Bojana Knežević dijelili besplatno gorivo

U toku Bokeške noći najavio je pojačanu aktivnost policije i veći broj parkinga u gradu.
162 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 14:04h

Vozači koji su danas na benzinskoj pumpi Jugopetrola dobili besplatne vaučere u vrijednosti od 20 eura bili su veoma prijatno iznenađeni, a preventivno-bezbjednosnu akciju pod nazivom "Samo gorivo natoči", ocijenili jako pozitivnom.

"Odlična akcija, prava stvar, interesantno osmišljeno, ovo treba češće ponavljati, dobar potez, prijatno iznenađenje", neki su od komentara vozača, koji bonove mogu iskoristiti na pumpama Jugopetrola.

Akciju je organizovala Ispostava Kotor Uprave policije u saradnji sa Jugopetrolom, u 11 sati i 55 minuta na benzinskoj pumpi u centru grada, promovišući još jedan vid borbe protiv vožnje pod dejstvom alkohola, odnosno da je "pet do dvanaest" za sve one koji na taj način ugrožavaju sebe i druge učesnike u vožnji.

Promoteri akcije su bili glumica CNP-a Bojana Knežević i pjevač Vlado Georgijev.

"Danas sam ovdje da podržim jednu lijepu akciju kojom se podiže svijest građanstva i učesnika u saobraćaju, da se ne vozi pod dejstvom alkohola. Ja sam pobornik zdravog života i preporučujem mladima da ne piju alkohol", kazala je Knežević.

Pjevač Vlado Georgijev je kasnio zbog gužve na putu od Herceg Novog do Kotora, ali se odmah sa velikim elanom uključio u podjelu vaučera.

"Volim se odazvati dobrim akcijama. Bezbjednost u saobraćaju je za sve vozače na prvom mjestu, posebno jer smo svjedoci da je mnogo vozila i da svi nekud žure. Sve je nekako ubrzano, velika je i vrućina, pa kada se doda alkohol eto nezgode. Daleko od toga da ne volim da popijem kao i svi mi, ali kada to uradim ne sjedam za volan. Ljudi voze dosta manito i to je veliki problem. Ako su nešto pili neka daju ženi da vozi", poručio je Georgijev.

Šef Ispostave policije Kotor Zoran Brđanin je istakao da je cilj akcije podizanje nivoa svijesti učesnika u saobraćaju o opasnostima vožnje nakon konzumacije alkohola, a samim tim i indirektno smanjenje rizika od potencijalnih teških posljedica.

1.000 litara besplatnog goriva za Kotor, Tivat i Herceg Novi

Službenici saobraćajne policije i zaposleni na pumpama će u petak vozačima podijeliti informativno-edukativne brošure sa pojašnjenjima kako alkohol djeluje na vozače.

Istovremeno, vozačima će biti uručivani i vaučeri na osnovu kojih će moći besplatno natočiti gorivo na benzinskim pumpama „Jugopetrola“ u iznosu naznačenom na vaučeru.

"Vozačima na području Kotora, Tivta i Hercerg Novog besplatno će biti podijeljeno preko 1.000 litara goriva", kazao je Brđanin.

On je najavio nastavak pojačanih kontrola saobraćaja posebno vikendom i noću. Za one koji voze pod dejstvom alkohola podsjetio je da ih očekuju adekvatne sankcije uz oduzimanje dozvole na licu mjesta.

"Vožnja pod dejstvom alkohola je jedna od najčešćih uzroka teških saobraćajnih nesreća", kazao je Brđanin. U toku Bokeške noći najavio je pojačanu aktivnost policije i veći broj parkinga u gradu.

"Vozačima će na prilazima gradu biti dijeljene mape sa rasporedom parkinga kako bi se spriječila tradicionalno velika gužva. Naravno alkotestiranje neće izostati", poručio je Brđanin.

Bonus video: