Požari lokalizovani, vjetar otežava gašenje

Pješčić je kazao da ne može biti siguran kakva će situacija biti večeras s obzirom na veoma visoke temperature vazduha i najavljeni večernji vjetar
0 komentar(a)
požar, Foto: Vesko Belojević
požar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.08.2011. 12:03h

Požar na teritoriji Rogama je lokalizovan, ali se zbog stalne promjene vjetra vatra približila kućama, zbog čega su vatrogasci rano jutros morali da reaguju.

"Zbog stalne promjene vjetra ipak dolazi do oscilacija na malim lokacijama, gdje su vatrogasci u ranim jutarnjim satima imali borbu sa požarima koji su se približili kućama", rekao je komandir Službe zaštite i spasavanja, Radomir Pješčić.

Prema njegovim riječima, požar je lokalizovan u Rogamima, gornjim Rogamima, selu "Đurkovića", i tom cjelokupnom regionu.

Pješčić je kazao da ne može biti siguran kakva će situacija biti večeras s obzirom na veoma visoke temperature vazduha i najavljeni večernji vjetar.

Požar na teritoriji Rogama izbio je u ponedjeljak i u nekoliko navrata je prijetio da ugrozi kuće.

Iz Vlade je saopšteno da su u srijedu požar uspješno gasili avioni aviohelikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da su na terenu bila aviona tipa fire boss amfibije, koji kupe vodu sa jezera i dva aviona tipa dromader koji se pune na vodenoj platformi na Aerodromu Golubovci.

Bonus video: