Brazilski fudbal u Crnoj Gori: Prijavite se i igrajte atraktivno!

Turnir je varijanta brazilskog uličnog fudbala sa dinamičnom i brzom igrom na terenu dimenzija 8 X 16 metara sa golovima dužine 1,5 i visine 0,9 metara
63 pregleda 0 komentar(a)
Ulični fudbal, Foto: Jelena Jovanović
Ulični fudbal, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 17.08.2011. 16:51h

Tročlana ekipa iz Danilovgrada u sastavu Dejan Burić, Aleksandar Bulatović i Lazar Radulović sredinom jula predstavljala je Crnu Goru na finalnoj večeri "Urban freestyle soccer" turnira u Vrnjačkoj Banji.

"Urban freestyle soccer" turnir je varijanta brazilskog uličnog fudbala sa dinamičnom i brzom igrom na terenu dimenzija 8 X 16 metara sa golovima dužine 1,5 i visine 0,9 metara. Ove godine prvi put održaće se u Crnoj Gori, a organizatori očekuju da turnir postane tradicionalan.

Velimir Đoković, direktor DOO “Đoković” koji sa opštinama Danilovgrad, Herceg Novi i gradskim opštinama Golubovci i Tuzi organizuje turnir kazao je “Vijestima” da je sa vlasnicima terena iz Srbije još ranije pregovarao oko organizacije turnira u Crnoj Gori i da su se sada stekli uslovi za realizovanje ideje.

Finalno veče tokom koga će se sastati pobjednici sve četiri večeri ako vremenske prilike dozvole, održaće se u Danilovgradu

Prve utakmice turnira odigraće se 19. avgusta u Herceg Novom, a s obzirom na to da propozicije nalažu da se turnir može održavati isključivo u centru grada, šetališnim zonama ili glavnim gradskim ulicama, održaće se u samom centru, tačnije u parku hotela “Vektra Boka”.

Nakon Herceg Novog teren “se seli” u Golubovce, zatim u Tuzi, pa Danilovgrad.

Svjetlosni efekti i ozvučenje

Finalno veče tokom koga će se sastati pobjednici sve četiri večeri ako vremenske prilike dozvole, održaće se u Danilovgradu u okviru manifestacije “Rijekom Zetom 2011”.

Pobjednik sa ovog turnira koji počinje sjutra u Herceg Novom predstavljaće Crnu Goru na velikom finalu

Teren je potpuno opremljen svjetlosnim efektima i ozvučenjem, što kompletnom događaju daje posebnost, ekipa ima tri igrača i jednog rezervnog, timovi mogu biti muški, ženski i mješoviti, a utakmica traje 10 minuta. Broj prijavljenih ekipa ne bi trebalo da bude veći od deset, a interesovanje već je uveliko prešlo taj broj, kazao je Đoković.

“Naš plan je da ovaj turnir postane tradicionalan. Osim ovog koji će se održavati u ljetnjem periodu, potrudićemo se da organizujemo i zimski. Ove godine na finalnoj večeri u Vrnjačkoj Banji pored našeg predstavnika učestvovali su pobjednici svih gradova u Srbiji u kojima se turnir održava, pobjednici Bosne i Hercegovine i Rumunije.

Pobjednik sa ovog turnira koji počinje sjutra u Herceg Novom predstavljaće Crnu Goru na velikom finalu ove godine za koji se još ne zna u kojoj će državi biti održan, možda uspijemo da ih sve okupimo i ovdje”, kazao je on.

Bonus video: