Akcija kotorske policije: Besplatno gorivo savjesnim vozačima

Cilj akcije je podizanje nivoa svijesti učesnika u saobraćaju o opasnostima vožnje nakon konzumacije alkohola
254 pregleda 0 komentar(a)
policija Kotor, Foto: Ivana Komnenić
policija Kotor, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 17.08.2011. 09:52h

Ispostava Kotor će, u saradnji sa kompanijom Jugopetrol A.D. Kotor u četvrtak sa početkom u 11 i 55 časova, u neposrednoj blizini benzinske pumpe Jugopetrola u naselju Škaljari u Kotoru, otpočeti sa realizacijom preventivno-bezbjednosne akcije pod nazivom „Samo gorivo natoči“.

Rukovodilac Ispostave Kotor Zoran Brđanin kazao je da je cilj akcije je podizanje nivoa svijesti učesnika u saobraćaju o opasnostima vožnje nakon konzumacije alkohola, a samim tim i indirektno smanjenje rizika od potencijalnih teških posljedica.

"Ovom prilikom će vozačima, tokom kontrole u saobraćaju od strane službenika saobraćajne policije, ali i od strane zaposlenih na benzinskim pumpama, biti podijeljene informativno-edukativne brošure sa pojašnjenjima kako alkohol djeluje na vozače. Istovremeno, vozačima će biti uručivani i vaučeri na osnovu kojih će moći besplatno natočiti gorivo na benzinskim pumpama Jugopetrola u iznosu naznačenom na vaučeru.U ovoj akciji će vozačima biti besplatno podjeljena količina od preko 1.000 litara goriva u Kotoru, Tivtu I Herceg Novom", kazao je Brđanin i dodao da će akcija biti realizovana u Herceg Novom i Tivtu.

Bonus video: