Havarija u Herceg Novom

Do havarije je došlo jer je čvrsti otpad iz kanalizacije oštetio tri pumpe od 26 kW na glavnoj kanalizacionioj pumpnoj stanici kod Forte Mare.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2011. 17:48h

Radnici JP “Vodovod i kanalizacija” juče i tokom prethodne večeri morali su da zamijene tri pumpe od 26 kW na glavnoj kanalizacionioj pumpnoj stanici kod Forte Mare.

Zbog radova na kanalizaciji, potrošači od Tople do Opšte bolnice u Meljinama juče su bili bez vode od ponoći do ranih jutarnjih sati.

Do havarije je došlo jer je čvrsti otpad iz kanalizacije oštetio pumpe.

„Ne možete vjerovati šta sve nalazimo u kanalizaciji“, kazao je Milorad Velaš, tehnički direktor “Vodovoda”.

On je objasnio da je riječ o djelovima namještaja, plastičnim bocama, odjeći, ćebadima, čak i dušecima. Velaš je rekao da ti predmeti ne mogu proći kroz kanalizacioni sistem, već da nesavjesni građani neovlašćeno otvaraju šahtove i u njih bacaju „sve što im padne na pamet“.

Zamjena pumpi koštala je oko 10.000 eura, a srećna je okolnost, istakao je Velaš, što su na lageru imali šest remontovanih pumpi.

Juče poslije podne radnici “Vodovoda” čistili su i kanalizacioni kolektor kod Stare banje u Igalu, koji je takođe zapušen otpadom.

Samo u junu, kako je rekao Velaš, imali su 68, a julu 76 intervencija na kanalizacionoj mreži.

Juče je zbog začepljenja jednog priključka, kanalizacija izbijala iz šahta i oticala u more na Toploj, u blizini restorana “Mimoza”.

Bonus video: