Mještani Dinoše protestuju jer most na Cijevni nije renoviran

Đeljoš Ljuljđuraj kazao je da se do sada pismenim putem obraćao mnogim nadležnim institucijama i premijeru Lukšiću, ali da nikakav odgovor nije dobio
136 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2011. 12:52h

Pedesetak mještana Dinoše, koji su protestovali jer nadležni nijesu renovirali most na Cijevni u mjestu Dobrčin, dali su rok od pet dana premijeru Igoru Lukšiću da taj posao započne, inače će blokirati magistralni put prema Albaniji.

Mještanin sela Dobrčin Đeljoš Ljuljđuraj kazao je da se do sada pismenim putem obraćao mnogim nadležnim institucijama i premijeru Lukšiću, ali da nikakav odgovor nije dobio.

Ljuljđuraj je kazao da su dosta praznih obećanja dobijali od predsjednika Mjesne zajednice Dinoša, gradske opštine Tuzi, ali ga je “najviše začudilo to što gradonačelnik Miomir Mugoša nije ispunio obećano”.

"Što god je rekao Mugoša, mislio sam da će tako i da bude. Međutim, ništa se nije obistinilo. Valjda je bio negdje blizu vode, pa su mu i obećanja pala u vodu", rekao je Ljuljđuraj.

On smatra da su mještani tog sela obespravljeni, jer nemaju osnovne uslove za život.

Odbornik SNP u Skupštini Glavnog grada Kolja Ljuljđuraj kazao je da most na Dobrčinu nije važan samo za mještane tog naselja, već i za građane Podgorice.

"Most je sagrađen prije 40 godina doprinosom naših građana. Sada je u fazi propadanja i predstavlja opasnost i za pješake, a kamo li za saobraćaj", rekao je Ljuljđuraj.

On je podsjetio i na ranija neispunjena obećanja Mugoše i tadašnjeg direktora Agencije za izgradnju Glavnog grada Vladana Vučelića da će most biti renoviran prije Nove Godine.

"Nijesmo se okupili protiv nikoga niti ćemo da tužimo nekoga. Samo tražimo naša prava, jer ne želimo da budemo građani drugog reda", rekao je odbornik SNP.

Galerija

Bonus video: