Zastave u duginim bojama u Podgorici: Ovdje postoji LGBT zajednica

Na poruke nasilja uzvraćaćemo šarenim porukama ljubavi i mira. Naši rukavi su zasukani, naša borba je počela. Najavljujemo veliko šarenilo
70 pregleda 0 komentar(a)
LGBT, zastave, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
LGBT, zastave, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.08.2011. 07:58h

Zastave u duginim bojama postavljene prije dva dana na nekoliko mjesta u glavnom gradu “živjele” su svega 12 sati.

Cilj postavljanja šest zastava bilo je, kako je objašnjeno u neformalnoj grupi pod nazivom “Queer brigada”, skretanje pažnje na postojanje LGBT zajednice.

“Ciljevi ove akcije su bili da skrenemo pažnju na naše postojanje kao LGBT osoba, diskriminaciju i nasilje kojima smo svakodnevno izloženi, ali i da podržimo sve one gejeve, lezbejke, biseksualne i transrodne osobe u našoj zemlji koji/e još uvijek žive u "ormarima" čak i u svojim porodicama i da damo podršku onima koji se ne plaše da iskažu svoju seksualnu orijentaciju i rodni identitet”, saopšteno je u “Queer brigadi”.

Zastave su, kako su objasnili “Vijestima”, postavljene na nadvožnjaku na Zabjelu, ogradama Južnog bulevara, parkinga u centru grada kod mosta Milenijum i parkinga u centru grada kod Ruskog pješačkog mosta.

“Naše poruke postavljene na javnim površinama su "živjele" svega 12 sati, dok homofobični grafiti širom Crne Gore "žive" već mjesecima i niko i ne pokušava da ih ukloni”, saopštili su lezbejke, gejevi i biseksualci iz ove grupe.

Queergadiri će, kako je saopšteno, nastaviti i dalje da se suprotstavljaju diskriminaciji i nasilju nad LGBT osobama u Crnoj Gori.

“Na poruke nasilja uzvraćaćemo šarenim porukama ljubavi i mira. Naši rukavi su zasukani, naša borba je počela. Najavljujemo veliko šarenilo”, kazali su juče.

Sljedeća radna akcija "Queer brigade", kako su kazali, desiće se uskoro.

Bonus video: