Umjesto rasadnika, pod Goricom će biti Prirodnjački muzej

Kako su „Vijestima” saopštili iz Glavnog grada, prethodnim planom na tom prostoru je bila predviđena izgradnja stambenih objekata tipa vila
85 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2018. 08:54h

Ukoliko Ministarstvo održivog razvoja i turizma da saglasnost na predlog Detaljnog urbanističkog plana „Nova Varoš 2’’, na prostoru bivšeg rasadnika „Zelenila” pod Goricom u Beogradskoj ulici trebalo bi da bude izgrađen Prirodnjački muzej. Kako su „Vijestima” saopštili iz Glavnog grada prethodnim planom na tom prostoru je bila predviđena izgradnja stambenih objekata tipa vila.

„Nakon sprovodene zakonom predviđene procedure gradonačelnik Slavoljub Stijepović je utvrdio Nacrt plana na osnovu koga je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine sproveo proceduru javne rasprave”, saopštili su iz Glavnog grada. Obrađivač lana, naveli su iz Glavnog grada, izvršio je korekcije po primjedbama i formirao predlog plana koji će biti proslijeđen Ministarstvu održivog razvoja i turizma na davanje saglasnosti što je preduslov za usvajanje ovog planskog dokumenta od strane odbornika Skupštine glavnog grada.

Na lokaciji nekadašnjeg rasadnika juče je građevinskim mašinama uklonjen biljni i drugi otpad i raskrčen plac.

Nacrtom Detaljnog urbanističkog plana “Nova varoš 2” predviđena je, između ostalog, i izgradnja novog trga kod crkve Svetog Đorđa, dok će stadion malih sportova pod Goricom zadržati u postojeće gabarite.

“Daje se mogućnost rekonstrukcije-sanacije dotrajalih betonskih tribina kvalitetnijim materijalom, kao i korišćenje prostora ispod tribina za sportske rekvizite”, navedeno je u dokumentu.

Ranijim planom je bilo predviđeno da se na mjestu stadiona Malih sportova izgradi stambeno - poslovna zgrada, zbog čega su mještani tog dijela grada više puta negodovali i tražili da se to ne dozvoli.

Galerija

Bonus video: