Knjige za sedmi razred skoro 100 eura

Iz gradskog Sekretarijata za socijalno staranje nijesmo mogli dobiti informaciju da li će i koliko socijalno ugroženih porodica pomoći u opremanju njihove djece
411 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2011. 15:40h

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva počeo je distribuciju knjiga za narednu školsku godinu.

Komplet udžbenika za prvi razred devetogodišnje škole košta 46, drugi 53 eura, treći 50,četvrti 59, dok je za sve knjige za peti razred potrebno izdvojiti 68.50 eura.

Za sedmi razred komplet udžbenika koštaće 99.50 eura, osmi 88 dok za sve udžbenike za deveti razred treba izdvojiti 91 eura.

Cijena kompleta udžbenika za prvi razred Gimnazije je 118, drugi 100 eura, dok je za treći razred potrebno izdvojiti 90 eura. Najjeftiniji je komplet udžbenika za razred, koji se može kupiti po cijeni od 64.50 eura.

Iz knjižare “Grafo Crna Gora” “Vijestima” je rečeno da su ujutru dobili knjige, te da će za prodaju biti spremni danas.

" Knjige prodajemo pojedinačno, a sabraćemo cijene po udžbenicima za pojedine razrede i formirati komplete. Najmanji problem je napraviti komplete za treći, četvri i peti razred, ali je za ostale razrede komplikovanije, jer postoje i izborni predmeti" kazali su iz pomenute knjižare.

Najjeftiniji je komplet udžbenika za četvrti razred, koji se može kupiti po cijeni od 64.50 eura

U toj knjižari je, kako je rečeno “Vijestima”, najjeftinji školski pribor, za koji već postoji veliko interesovanje, a kod njih se udžbenici, školski materijal i sve ostalo iz bogate ponude mogu trgovati na četiri rate, preko ugovora sa preduzećima.

I u knjižari “Marko Miljanov” su primali udžbenike, ali nijesu mogli da preciziraju kada će početi sa njihovom prodajom.

" Još uvijek primamo robu. Cijene dobijamo po udžbeniku. Izdvojimo šta kome treba i onda kucamo" kazali su iz te knjižare.

Povoljnosti kupovine udžbenika i školskog pribora na rate nude i u toj knjižari. Zaposleni u preduzećima sa kojima “Ljetopis” ima sklopljen ugovor, u knjižari “Marko Miljanov” mogu na četiri mjesečne rate kupiti udžbenike, školski materijal i sve ostale artikle.

Polovni udžbenici od 24. avgusta

Roditeljima, koji nemaju mogućnost da preko firmi u kojima su zaposleni kupuju na rate, situaciju će donekle olakšati i tradicionalna akcija "Kupi, prodaj, pokloni korišćeni udžbenik", gdje će učenici od svojih vršnjaka moći da kupe korišćene udžbenike po cijeni od jednog do tri eura.

Tradicionalna akcija će najvjerovatnije početi u srijedu, 24. avgusta u šoping molu Delta siti i trajaće nedjelju dana.

Prema riječima predsjednika opštinskog odbora Sindikata prosvjete Slobodana Savovića, akcija se uspješno organizuje posljednjih osam godina.

Dosadašnji sekretar Goran Miranović kaže da nije više zaposlen u administraciji Glavnog grada ,jer je sa ostalim sekretarima iz SDP-a, nakon ponovnog izbora Miomira Mugoše za gradonačelnika, na tu funkciju podnio ostavku

" Do prije dvije godine sve smo sami organizovali. Uz pomoć Delta sitija smo obezbijedili prostor, a prošle godine nas je i Ministarstvo prosvjete simbolično podržalo" kazao je Savović.

Iz gradskog Sekretarijata za socijalno starnje nijesmo mogli dobiti informaciju da li će i koliko socijalno ugroženih porodica pomoći u opremanju njihove djece za narednu školsku godinu, jer dosadašnji sekretar Goran Miranović kaže da nije više zaposlen u administraciji Glavnog grada ,jer je sa ostalim sekretarima iz SDP-a, nakon ponovnog izbora Miomira Mugoše za gradonačelnika, na tu funkciju podnio ostavku.

Flomasteri do 3.80 eura

Pored užbenika, roditelji će morati dosta novca izdvojiti i za školski pribor.

Ranci se u podgoričkim knjižarama mogu kupiti po cijeni od 13, 80 do 70 eura, olovke od 20 do 80 centi, a drvene bojice od 0, 80 centi do četiri eura.

Flomasteri se mogu kupiti po cijeni od 60 do 3, 80, sveske A4 formata od 50 centi do dva eura, dok su one tvrdog poveza nešto skuplje i koštaju od 1, 30 do 1, 80.

Sveske formata A5 mekog poveza koštaju od 30 do 90 centi, a tvrdog poveza su od 0, 80 do 1,10 centi.

Na četiri rate u “Grafo CG”

Mijodrag Kujo Novović direktor Štamparsko izdavačkog preduzeća “Grafo Crna Gora” kazao je da se u knjižari pomenutog preduzeća koja se nalazi u Ulici četvrtog jula uđbenici I školski pribor mogu kupiti na četiri rate.

“Grafo Crna Gora” u prodaji nudi oko 5.000 artikala iz programa školskog pribora, kancelarijskog materijala i udžbenika za osnovne škole i gimnaziju na četiri rate.

S tim što prva mjesečna rata ide krajem septembra. Ove godine smo potpisali ugovor sa Udruženjem penzionera Crne Gore i Fondom PIO, tako da penzioneri mogu uzimati užbenike i ostale artikle za članove porodica" rekao je Novović.

On je dodao da njegovo preduzeće ima i katalošku prodaju za one koji nisu u mogućnosti da posjete “Grafo CG” prodajni objekat.

Bonus video: