Od nalaza DRI zavisi hoće li Vojičić dobiti 70.000 eura otpremnine

Član savjeta Goran Đurović kaže da osim što je finansijska situacija u RTCG loša, suštinski razlog za neisplaćivanje otpremnine je šteta koju je svojim radom pričinio Vojičić
0 komentar(a)
Vojičić i Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojičić i Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.08.2011. 13:43h

Savjet Radio Televizije Crne Gore (RTCG) sačekaće nalaz Državne revizorske institucije (DRI) o poslovanju Javnog servisa prije preduzimanja bilo kakvih aktivnosti u vezi sa evntualnom isplatom otpremnine bivšem generalnom direktoru Branku Vojičiću, kazao je član Savjeta Goran Đurović.Prema ranije potpisanom ugovorom o radu Vojičić, koji je nedavno razriješen dužnosti generalnog direktora RTCG, trebalo vi da dobije 12 prosječnih bruto zarada, što je oko 70 hiljada eura.Đurović je rekao da je nedavna kontrola Poreske uprave potvrdila sumnje dijela članova Savjeta i konstatovala niz nepravilnosti u radu i naložila plaćanje oko 290 hiljada eura za poreze i doprinose koji nijesu evidentirani i uplaceni“Sačekacemo nalaze DRI i u skladu sa njima preduzeti dalje radnje. Otpremnina bivšem generalnom direktoru neće biti isplaćena, makar ne uskoro”, rekao je Đurović agenciji MINA.

On je kazao da osim što je finansijska situacija u RTCG loša, suštinski razlog za neisplaćivanje otpremnine, kako je naveo, je šteta koju je svojim radom pričinio Vojičić. “Savjet RTCG se tek sada upoznaje sa stvarnim stanjem u kojem se nalazi RTCG. Gubitak RTCG je mnogo veći nego što nam je prikazan u Finansijskom izvještaju za 2010. godinu. Otkrivaju se i druge nepravilnosti u radu. Vidjecemo na kraju ko je kome dužan”, rekao je on.Đurović je siguran da će Savjet iskoristiti sva zakonom data ovlaštenja i uraditi sve da se zastiti interes RTCG i gradjana Crne Gore.

Vidjecemo na kraju ko je kome dužan

Prema njegovim riječima, Konkurs za direktora RTCG već je pripremljen, a na prvoj narednoj sjednici Savjeta koja će biti održana krajem avgusta, biće usvojen a nakon toga i objavljen. “Nadam se da ćemo iazabrati najboljeg kandidata koji će ponuditi najbolji program rada i konkretna kadrovska rješenja za pojedine pozicije u strukturi menadžmenta. Siguran sam da će ugovor sa novim generalnim direktorom biti precizniji i instirati na rezultatima rada od čega će zavisiti njegova zarada a otpremnina nece biti tretirana ugovorom”, naveo je Đurović. On vjeruje da greške prethodnih struktura RTCG aktuelni Savjet, nece ponoviti. “Novi generalni direktor imaće pred sobom dosta problema koje treba da riješi uz podršku Savjeta. Bez obzira na trenutnu losu finansijsku situaciju i neprijatno iskustvo sa prethodnim generalnim direktorom, treba imati na umu da rukovođenje RTCG mora počivati na znanju koje se mora adekvatno platiti”, rekao je on.

Gubitak RTCG je mnogo veći nego što nam je prikazan u Finansijskom izvještaju za 2010. godinu

Đurović je ocijenio da će građani i drugi zainteresovani manje postavljati pitanja o zaradi generalnog direktora ukoliko su zadovoljni programskim sadrzajima, ukoliko RTCG posluje u skladu sa zakonom i nema finansijskih gubitaka... “Prethodni generalni direktor smijenjen je zbog losih rezultata rada, loseg rejtinga RTCG, finansijskih gubitaka a ne zbog visoke plate. Ja bih trazio njegovu smjenu, i vjerujem da bi bio smijenjen, i da mu je plata bila 300 eura, jer ako neko napravi milionske gubitke bez obzira na platu mora da napusti organizaciju”, zaključio je Đurović

Bonus video: