Moja majka ima 85 godina i nagluva je. Čak ni ona ne može da živi od buke...

Komšije Porto Montenegra preživjeli su, kako kažu, rođendansku žurku Neta Rotšilda, ali ne znaju koliko još mogu da izdrže
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 14:37h

Stanovnicima četiri kuće koje samo zid dijeli od bazena Lido Mar u naselju Porto Montenegro ne pomaže mnogo izvinjenje uprave u njihovoj borbi protiv decibela.

Porodice, koje su se do sada više puta žalile da je ozvučenje na žurkama u luksuznoj marini preglasno, te da sami sebe ne čuju do ranih jutarnjih sati, dobile su od Porto Montenegro Tima pismo u kojem se ljubazno obaviještavaju da je sljedeća zabava zakazana za subotu veče.

“Željeli bi da vas obavijestimo da će se na bazenu Lodo Mar u naselju Porto Montenegro održati manifestacija u večernjim satima u subotu 13. avgusta. Unaprijed se izvinjavamo za eventualnu buku i zahvaljujemo na Vašem razumijevanju“, navodi se u pismu.

Borba sa vjetrenjačama

Međutim, Tivćanka Branka Krstović (58) tvrdi da od ljubaznog pisma ona i njena porodica nemaju ništa, osim što su upozoreni da se pripreme na «veselo veče» koje za njih predstavlja «teror».

«Ubijaju nas decibelima. Ne možemo da živimo. Oni nas psihički uništavaju», kaže Krstović.

Ona je za «Vijesti» ispričala kako borba sa vetrenjačama traje dugo, te kako su pokušavali da dobiju pomoć od nadležnih institucija.

«Više puta smo se žalili, iako vidimo da su tu svi nemoćni, pa i policija. Sada dobijamo pismo, ali šta mi imamo od toga? «, tvrdi ona.

I nagluvima smeta

Televiziju, kako kaže, nije moguće gledati, niti čuti onoga do sebe, pogotovu ne zaspati jer žurke traju do 4 ujutro.

«Moja majka ima 85 godina i nagluva je. Čak ni ona ne može da živi od buke... Nikada jače ozvučenje nisam čula», priča Krstović.

Zabava Neta Rotšilda (foto: Zoran Đurić)

Pojašnjavajući da se žurke ne prave svakog dana, ona naglašava da dan ili dva sedmično, kada se na par metara od njihove kuće organizuju «vesele večeri», oni naprosto ne mogu da žive.

Sve glasnije

Muzika na ljubazno najavljenoj zabavi počela je da se pušta već oko 14 časova, a kako Krstović objašnjava, tokom dana sve će biti glasnija.

«Kada bi to bilo kao ovo sada, ne bi nam smetalo, ali je problem što iz sata u sat muzika biva sve glasnija», kazala je ona.

Stanari okolnih kuća preživjeli su, kako kažu, rođendansku žurku Neta Rotšilda na kojoj su se našli finansijski moćnici svijeta i crnogorski politički krem.

Ipak, nijesu sigurni do kada će moći da se «nose» sa jakim ozvučnjem od kojeg ne čuju ni sopstvene misli, svjesni da, kako tvrde, pomoć od državnih organa ne stiže jer je sudbina Porto Montenegra ali i stanara okolnih kuća odredio kapital svetskih moćnika.

Bonus video: