Krdo divljih svinja potpuno omelo vinograd u Ulcinju

On je ispričao da je divljač u vinograd ušla kroz bodljikavu ogradu i pretpostavlja da su veprovi bili gladni, ali i žedni zbog suše
70 pregleda 0 komentar(a)
Pero Đurišić, Vinogradi Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Pero Đurišić, Vinogradi Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 10.08.2011. 17:03h

Krdo divljih svinja je u utorak potpuno uništilo vinograd Ulcinjanina Pera Đurišića, na brdu Možura, u blizini repetitora, u stampedu nakon kojeg zdrav i čitav nije ostao gotovo nijedan grozd.

Đurišić je kazao da je sa vinograda, koji se prostire na oko 3,5 rala zemlje, i sa 1.500 čokota vranca i kratošije, očekivao rod od tri tone.

“Nije ostalo ništa. Sve je uništeno”, požalio se Đurišić.

On je ispričao da je divljač u vinograd ušla kroz bodljikavu ogradu i pretpostavlja da su veprovi bili gladni, ali i žedni zbog suše.

Šteta u vinogradu, kako procjenjuje Đurišić, iznosi minimum 3.000 eura

Na pitanje kako zna da su mu divlje svinje uništile vinograd, Đurišić je kazao da postoje tragovi.

“Lako je to prepoznati. Bilo je manjih i većih otisaka i mislim da je u krdu bilo makar deset veprova. No, na snazi je zabrana lova, tako da sam se i zatekao na imanju u tom momentu i ustrijelio neku od njih vjerovatno bih podlegao krivičnoj odgovornosti”, kaže Đurišić koji živi u Zoganju, a vinograd na Možuri posjećuje u prosjeku svakog drugog dana.

Šteta u vinogradu, kako procjenjuje Đurišić, iznosi minimum 3.000 eura.

“Evo, neka na lice mjesta izađe i nadležna komisija i utvrdi da li govorim istinu”, kaže Đurišić, koji radi na Solani “Bajo Sekulić”, od koje u posljednjih nekoliko godina i nema puno vajde.

“Prodaja vina, i to vrhunskog, bila mi je glavni prihod. Šta sad i kako do naredne godine”, zapitao se Đurišić.

Bonus video: