PLAŽA RATAC

Incident u Baru: "Sreća što kolega D.Ć. nije tu, on baš mrzi pedere"

Muškarci koji su se predstavili kao čuvari plaže zamolili su pripadnike seksualne manjine da se udalje jer to “nije plaža za pedere”
153 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 03:35h

Aktivisti NVO LGBT Forum Progres obavijestili su Vrhovno državno tužilaštvo da je nekoliko LGBT osoba udaljeno sa plaže zbog svoje seksualne orijentacije.

Nije im pomoglo protivljenje i pravdanje da im na čelu ne piše da su homoseksualci

U toj organizacije “Vijestima” su objasnili da su se tužilaštvu obratili zbog pritužbi nekoliko LGBT osoba na račun ponašanja dvojice muškaraca, čuvara jedne od plaža na područnoj kupališnoj zoni Ratac, u blizini Bara.

“Nekoliko pripadnika LGBT populacije obratilo se LGBT Forumu Progres obavještavajući ih o incidentu i namjeri nekih preduzetnika, kroz zapošljavanje samozvanih čuvara, da trajno zabrane pristup na plaži homoseksualnim i transrodnim osobama”, kazali su u toj NVO.

Kako su objasnili, muškarci koji su se predstavili kao čuvari plaže zamolili su pripadnike seksualne manjine da se udalje jer to “nije plaža za pedere”.

“Nije im pomoglo protivljenje i pravdanje da im na čelu ne piše da su homoseksualci. Čuvar im je rekao da budu srećni što njegov kolega D.Ć. „nije tu jer on baš mrzi pedere i bacio bi bombu”, kazali su u Forum Progresu.

Mirna i lijepa nudistička plaža

Turista iz Kruševca, kako su naveli, takođe se obratio Progresu, tvrdeći da je zaplakao nakon što ga je čuvar uvrijedio i otjerao.

Prva LGBT organizacija o ovom incidentu obavijestila je i policiju

“Forum Progres podsjeća da se radi o javnom i potpuno slobodnom kupalištu dostupnom svima koje je decenijama poznato kao jedna od rijetkih, mirnih i veoma lijepih nudističkih plaža”, upozorili su iz te organizacije.

U JP „Morsko dobro“, kako su sinoć saopštili, nijedno fizičko ili pravno lice nije registrovano kao zakupac plaže.

“Kompletan mobilijar protivzakonito je postavljen, kao i pružanje ugostiteljskih usluga”, kazali su u Forum Progresu.

Prva LGBT organizacija o ovom incidentu obavijestila je i policiju, instituciju Ombudsmana, inspekcijsku službu i JP Morsko dobro.