Zbog suše vanredni sistem vodosnabdijevanja u Ulcinju

Čudno je što voda fali Ulcinju, jedinom gradu na primorju koji je okružen morem, rijekom i jezerom
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2011. 17:32h

Zbog smanjenog dotoka na izvorištima u Klezmi i Gaču, koja su gotovo na minimumu, u Ulcinju je posljednjih dana otežano snabdijevanjem vodom, posebno u visokim kotama, u Pinješu i Meterizima.

Voda u tim djelovima grada nestaje u periodu od 14 i 17 popodne, a dolazi u kasnim večernjim satima.

U Komunalnom preduzeću “Vijestima” je rečeno da su velike suše uslovile vanredni sistem vodosnabdijevanja, tako da se sa mreže isključuju pojedina naselja da bi vodu dobila druga.

Tako se područje Velike plaže u vodovodni sistem uključuje poslije podne, kada bez vode ostaju Pinješ i Meterizi.

Kada voda uveče stigne u visoke kote, nema je na Maloj plaži.

U najvećem hotelsko-turističkom preduzeću u Ulcinju, “Ulcinjskoj rivijeri”, nemaju problema sa vodosnabdijevanjem, već imaju sopstvene rezervoare, kako u hotelima na Velikoj plaži tako i na nudističkoj naselju na Adi. Ni u “Dvorima Balšića” i palati “Venecija” u Starom gradu za sada nemaju većih problema sa nestašicom vode.

U Komunalnom preduzeću “Vijestima” je rečeno da bi suše, ukoliko i dalje potraju, mogle dodatno da iskomplikuju situaciju, budući da u gradu trenutno boravi više od 100.000 turista.

Stanodavac sa Pristana, koji nije želio da mu se pominje ime, potvrdio je da ima problema sa vodosnabdijevanjem, ali ne i sa gostima.

“Tačno je da nemamo vode gotovo cijelu noć, ali borimo se sa tim, baš kao i gosti. Uprkos tome, to ne utiče na dobru posjetu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

I drugi stanodavac sa Pinješa potvrdio je da je u posljednjih nekoliko dana otežano vodosnabdijevanje.

“Morao sam da kupim cisternu vode, tako da se gosti ne bi osjećali hendikepiranim”, kazao je on, naglasivši da je manje-više taj problem izražen gotovo svake godine u gradu.

I nije strašno što gradovi poput Herceg Novog, Kotora, Budve ili Bara nemaju vode.

Čudno je što voda fali Ulcinju, jedinom gradu na primorju koji je okružen morem, rijekom i jezerom.

Bonus video: