Prijestonica dobija televiziju

Gradonačelnik Cetinja smatra da Prijestonici pripada i televizija kao medijski servis, koja će blagovremeno, kontinuirano i detaljnije informisati građane o dešavanjima u gradu
68 pregleda 0 komentar(a)
BOGDANOVIC, Foto: Vlada Crne Gore
BOGDANOVIC, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.08.2011. 16:17h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović uputio je Skupštini Prijestonice prijedlog Odluke kojom je predviđeno formiranje Televizije Cetinje.

Iz Bogdanovićevog kabineta saopšteno je da prijedlog Odluke o osnivanju društva ograničene odgovornosti lokani javni emiter Radio i televizija Cetinje podrazumijeva prvi korak, odnosno stvaranje neophodnih pretpostavki za formiranje novog lokalnog javnog emitera – televizije Cetinje.

"Lokalna uprava je tokom prethodnih mjeseci sa posebnom pažnjom tretirala problem Radio Cetinja, i uvjeren sam na zadovoljstvo svih, riješila taj dugogodišnji problem prije samo nekoliko dana", naveo je Bogdanović.

Na taj način obezbijeđeni su uslovi za nastavak funkcionisanja najstarijeg crnogorskog radija koji je, u junu prošle godine, u potpunosti prestao sa radom.

"Ipak, vjerujem da crnogorskoj Prijestonici pripada i televizija kao medijski servis, koja će imati za cilj blagovremeno, kontinuirano i detaljnije informisanje građana o dešavanjima u gradu", smatra Bogdanović.

Predloženom Odlukom, koja će biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici cetinjskog parlamenta, biće osnovano društvo sa ograničenom odgovornošću, lokalni javni emiter Radio i televizija Cetinje

Prema njegovim riječima, to je i razlog kandidovanja prijedloga Odluke Skupštini Prijestonice, koja će omogućiti formiranje lokalne televizije, a samim tim i veći nivo informisanosti građana.

Predloženom Odlukom, koja će biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici cetinjskog parlamenta, biće osnovano društvo sa ograničenom odgovornošću, lokalni javni emiter Radio i televizija Cetinje.

Prijedlog Odluke odnosi se na reorganizaciju Javnog lokalnog radiodifuznog servisa „Radio Cetinje“.

Odlukom je predviđeno proširenje, odnosno transformacija Radio Cetinja u lokalni javni emiter Radio i televizija Cetinje.

"Time će biti stvorene pretpostavke za formiranje televizijske stanice kao novog lokalnog medijskog servisa u Prijestonici Cetinje", navodi se u saopštenju.

Bonus video: