Miloš Nikolić ide na Prinston, a vraća se ako bude posla

Talentovani Nikšićanin je ocijenio da kod nas nema puno perspektive za bavljenje nekim istraživačkim radom, iako ima talenata
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2011. 07:48h

Talenta za fiziku - devetnaestogodišnjeg Miloša Nikolića iz Nikšića prepoznalo je pet prestižnih fakulteta u Americi, tako da će ovaj mladi genijalac od septembra studirati na Prinstonu.

Nikolić je dobio zeleno svjetlo na svih pet fakulteta na koje se prijavio, a odabrao je Univerzitet u Prinstonu, na kome će studirati fiziku, ali i sam birati ostale predmete koje želi da sluša.

“Mislim da izbor fakulteta nije toliko bitan, koliko je bitno kako ga studiraš”, skromno priča Nikolić o svom velikom uspjehu.

Na pitanje “Vijesti” da li, nakon fakulteta, uopšte razmišlja o povratku u Crnu Goru, on kaže da će sigurno favorizovati svoju zemlju, ukoliko bude bilo posla za njega.

“U svakom slučaju sigurno neću prekinuti saradnju sa Fondacijom za promociju nauke PRON-om, jer je to izuzetna organizacija koja se bavi veoma bitnim stvarima, iako nauka u Crnoj Gori nije toliko popularna”, smatra Nikolić.

On je ocijenio da kod nas nema puno perspektive za bavljenje nekim istraživačkim radom u toj oblasti, iako ima odličnih profesora i puno talenata.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: