Kolom Bokeljske mornarice počinje Lastovska fešta

Lastovljani su se 1975 godine organizirali u "Društvo prijatelja Gornje Lastve" koje je 1991. godine preimenovano u Kulturno zavičajno udruženje "Napredak" Gornja Lastva
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2011. 15:21h

Tradicionalana Lastovska fešta koja se održava svake godine prve subote avgusta u Gornjoj Lastvi počeće će večeras kolom Bokeljske mornarice ispred crkve u 21 sat, javlja radio Dux.

Gornja Lastva je malo mjesto mediteranskog ugođaja na brdu Vrmac koji razdvaja tivatski i kotorski zaliv.

Nalazi se na 300 m nadmorske visine i udaljena je 3 km, lokalnim asfaltnim putom, od jadranske magistrale. Smještena je na osunčanoj padini brda Vrmac sa prekrasnim pogledom na tivatski zaliv i dalje, preko poluostrva Luštica, na otvoreno more.

Iz želje da se ne ugasi tradicija, ne uništi naslijeđeno i obnovi ono što je u nestajanju, Lastovljani su se 1975 godine organizirali u "Društvo prijatelja Gornje Lastve" koje je 1991 godine preimenovano u Kulturno zavičajno udruženje "Napredak" Gornja Lastva sa osnovnim ciljem njegovanja kulturnog identiteta i očuvanjem ambijenta i graditeljske baštine kao izvorne vrijednosti i posebnosti Gornje Lastve.

Galerija

Bonus video: