Beogradska Prva kupuje Pro TV

Prema informaciji “Vijesti”, Prva, odnosno njihov vlasnik iz Grčke, u finansijskom smislu već je ušao u Pro TV i počeo poslove oko organizacije i pokretanja medija
124 pregleda 0 komentar(a)
PRO TV, Foto: Vesko Belojević
PRO TV, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.08.2011. 09:08h

Na crnogorskom medijskom nebu na pomolu je pokretanje još jedne televizije - beogradska Prva namjerava da kupi podgoričku Pro TV, koja godinama nikako da počne sa emitovanjem programske šeme za koju je dobila dozvolu.

“Od vlasnika Pro TV smo dobili pismo o namjerama da promijene vlasničku strukturu tog medija. Biće obaviješteni kakva je procedura i šta moraju dostaviti savjetu Agencije za elektronske medije bez čije saglasnosti to nije moguće.

Moraće da objasne Savjetu svoje planove od programske šeme do finansija jer bez saglasnosti savjeta ne mogu imati frekvencije niti dobiti dozvolu za emitovanje programa, riječju ne mogu biti medij”, kazao je direktor Agencije Abaz Džafić.

Prema informaciji “Vijesti”, Prva, odnosno njihov vlasnik iz Grčke, u finansijskom smislu već je ušao u Pro TV i počeo poslove oko organizacije i pokretanja medija.

Bonus video: