Na ulazu u Boku ulovljena tuna od 153 kilograma

Ribarskoj ekipi „Montefisha“ polazilo je i ranije za rukom da ulove kapitalce, tune od 180 kilograma, morske lisice ali je ovo najveći primjerak ulovljen ovoga ljeta
650 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2011. 11:25h

Ribari tivatske ribarnice „Montefish“ ulovili su kod ostrva Mamula na samom ulazu u Boku kapitalni primjerak tune od 153 kilograma.

„Borba sa ribom trajala je preko dva sata. Žestoko nas je namučila, ali u situacijama kad osjetite da je na udici ovakva zvijer preplavi vas u tijelu adrenalin i dobijete duplo veću snagu“, kaže vlasnik „Montefisha“, pasionirani ribolovac Dejan Krstović dodajući da su tunu uhvatili na parangal dok je za mamac poslužio škombar.

Ribarskoj ekipi „Montefisha“ polazilo je i ranije za rukom da ulove kapitalce, tune od 180 kilograma, morske lisice ali je ovo najveći primjerak ulovljen ovoga ljeta.

„Riba je iskidana u našoj ribarnici i izazvala je veliku pažnju mušterija. Dio smo odmah prodali u „Porto Montengru“, a dio je prodat eklsuzivnim ribljim restoranima u Budvi, hotelima „Maestral“ u Pržnom i „Avali“, kaže Krstović.

Na vijest da je u ribarnici „Montefish“ velika tuna prvi su do tivatske pijace stigli japanski turisti koji su odmah kupili dio trbuha ribe. Rekli su da će je upotrijebiti za svoj tradicionalni „suši“ ili „karpaćo“ kako se zove ovaj način spremanja ribe „na živo“ u Boki.

Komadi tune prodavali su se u „Montefishu“ 18 eura po kilogramu bez kostiju. „Sada idemo malo dublje na otvoreno more kako bi ulovili sabljarku, što nam do sada nije polazilo za rukom“, najavljuje Dejan Krstović novu ribarsku avanturu.

Galerija

Bonus video: