U Budvi prepune plaže i parkinzi, gradskim šetalištem teško proći

Trenutno na području od Jaza do Buljarice boravi nešto više od 56 hiljada gostiju
92 pregleda 0 komentar(a)
Budva gužva, Foto: Vuk Lajović
Budva gužva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.08.2011. 10:45h

U zenitu ljetnje sezone , Budva bilježi rekordnu posjećenost, i po poslednjim podacima Turističke organizacije, trenutno na području od Jaza do Buljarice boravi nešto više od 56 hiljada gostiju, jedna odsto više nego početkom avgusta prošle godine.

Od ukupnog broja, kako se navodi u izvještaju lokalne TO, 52.082 su inostrani gosti, dok je 3.968 gostiju iz crne Gore.

" Rekordnu popunjenost bilježe hotelijeri, koji su ugostili čak 14.101 gosta, i to uglavnom iz inostravstva, Takva popunjenost ovog vida smještaja je za jedan odsto veća nego lani u istom periodu. Hotelijeri su ugostili 13.212 inostrana i 980 domaćih turista" navodi se u ovosedmičnom izvještaju koji je objavila TO budve.

Prema podacima u kampovima kampuje 591 turista, u odmaralištima je 186 , dok je u hostelima registrovano 43 turista.

" Imajući u vidu da ne postoje precizni podaci o broju ležaja u privatnom smještaju , navode se samo procjene, po kojima u tom vidu smještaja trenutno odmara 41.129 gostiju, osam odsto više nego lani. Kućevlasnici su ugostili 38.141 inostranog i 2.988 domaćih turista" navode u TO Budva.

Odličnu popunjenost potvrđuju i u Hotelskoj grupi „Budvanska rivjera“ u čijim hotelima u Budvi i Petrovcu odmara više od tri hiljade turista.

Da su hotelijeri ove sezone oborili rekord, svjedoči i stodstotna popunjenost sva tri hotela kompanije „Montenegro stars“ – „Splendida“, Montenegra“ i „Blue stara“.

I bečićki „the Queen of Montenegro“ , kojim gazduje istoimena hotelska komanija, popunjen je do posljednjeg ležaja, a takvu posjećenost bilježe i sva tri hotela hotelskog kompleksa „Ibero star belvi“ u Bečićima.

Da je Budva bukvalno prebukirana, svjedoče i velike saobraćajne gužve, prepunjene plaže, parkinzi, te gradsko šetalište kojim je u noćnim satima praktično nemoguće proći od gužve.

Bonus video: