Bogdanović obećao novi dom i opremu cetinjskim vatrogasima

Gradonačelnik je bio više nego zadovoljan ovogodišnjim angažmanom pripadnika Vatrogasne jedinice Cetinje
63 pregleda 0 komentar(a)
bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 04.08.2011. 11:57h

Cetinjski vatrogasci za 13. novembar Dan Prijestonice useliće se u novi vatrogasni dom, a dobiće i savremenu ličnu radnu opremu, obećao je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, koji je zajedno sa pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova za civilnu bezbjednost i vanredne situacije Zoran Begović, boravio u posjeti Službi zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje.

"Lokalna uprava uložila je dodatne napore kako bi rad na završetku novog vatrogasnog doma bio okončan do kraja tekuće godine, odnosno do Dana Prijestonice. Riječ je o savremenom objektu, koji zadovoljava sve neophodne standarde i potrebe", kazao je Bogdanović.

Gradonačelnik je bio više nego zadovoljan ovogodišnjim angažmanom pripadnika Vatrogasne jedinice Cetinje.

"Vaš požrtvovani rad u gašenju požara tokom aktuelne sezone zaslužuje izuzetno poštovanje. To se ne odnosi samo na brojne zahtjevne intervencije na teritoriji Prijestonice Cetinje, već i na nedavne požare na području Podgorice i Budve, kada ste pružili veliku pomoć svojim kolegama iz tih gradova", napomenuo je gradonačelnik Bogdanović.

Sa velikom ocjenom o radu cetinjskih vatrogasaca složio se Zoran Begović, koji je naglasio da pripadnici te službe predstavljaju primjer kontinuirane posvećenosti, odgovornosti i profesionalizma.

"Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova ima izvanrednu saradnju sa ovdašnjom Službom zaštite i spašavanja, koja svoj posao obavlja na izuzetno profesionalan i odgovoran način. Raduje me što ćete uskoro dobiti i novi vatrogasni dom, čime ćete konačno steći i idealne uslove za rad", istakao je Begović.

Tokom susreta, bilo je riječi i o mogućnosti pružanja savremene obuke pripadnika Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje, ne samo povodom požara, već i kada je riječ o drugim kriznim situacijama, poput seizmičkih aktivnosti i poplava.

Bonus video: