Poslije 5 godina u radiju Cetinje dobili plate za 3 godine

Isplatom zarada prema svim zaposlenima, napravljen je potez na osnovu kojeg radio može da počne sa emitovanjem programa koji je u potpunosti obustavljen u junu 2010. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.08.2011. 13:00h

Nakon skoro pet godina i približno 60 nesiplaćenih zarada, zaposleni u Radio Cetinju, dobili su plate koje im se duguju za period od od 1. septembra 2006. do 31. maja 2009. godine, na osnovu dogovora koji je potpisan sa Prijestonicom Cetinje.

Radnicima je kao što je i dogovoreno u tu svrhu uplaćeno 82.000 eura, dok bi do kraja decembra trebalo da se uplati još 36.000 eura za plate radnicima koji nijesu dobili plate od juna do decembra 2009.

Ukupna dugovanja Radio Cetinja do 1. juna 2011. iznose oko 357.000 eura, od čega između ostalog za plate 222.000 eura, a obaveze prema državi oko 100.000 eura. Iz kabineta gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića, koji je inicirao formiranje komisije, koja je napravila plan rada, saopšteno je da je i odblokiran žiro račun tog medija, čija bolokada je iznosila 125.000 eura.

"Prijestonica Cetinje kreirala je model i obezbjedila sve neophodne uslove shodno kojima će, nakon godinu i dva mjeseca pauze, biti nastavljeno funkcionisanje Javnog lokalnog radio difuznog servisa "Radio Cetinje". Na taj način, ispoštovane su dosadašnje obaveze Prijestonice Cetinje koje proizilaze iz Izvještaja Komisije za utvrđivanje stanja u Radio Cetinju", navodi se u saopštenju iz Bogdanovićevog kabineta.

Portparolo Prijestonice Cetinje Miloš Prelević, kazao da je isplatom zarada prema svim zaposlenima, napravljen potez na osnovu kojeg radio može da počne sa emitovanjem programa koji je u potpunosti obustavljen u junu 2010. godine.

"Nakon ispunjenja obaveza od strane Prijestonice Cetinje, kao osnivača ove medijske kuće, sa frekvencija Radio Cetinja danas će započeti povremeno emitovanje programa. Emitovanje programa u cjelosti biće nastavljeno nakon osposobljavanja radio predajnika", kazao je Prelević.

Iz kabineta podsjećaju da su u svom poslu oko prevazilaženja problema u nasjtarijem crnogorskom radiju, imali nepodijeljenu podršku svih odbornika Skupštine Prijestonice, ali i konstruktivnu saradnju sa zaposlenima.

Bonus video: