Pejović: Spaliću se ako utvrde da sam kriv za deportacije

„Džefri Najs je ili lud ili je primio \'debele\' pare da laže“, kazao je Pejović, povodom izjave bivšeg haškog tužioca
149 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Pejović, Foto: Arhiva Vijesti
Slobodan Pejović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.08.2011. 08:29h

„Džefri Najs je ili lud ili je primio 'debele' pare da laže“, kazao je Slobodan Pejović, povodom izjave bivšeg haškog tužioca.

Najs je u intrvjuu “Dnevnom avazu”, između ostalog, kazao da se u filmu „Heroj našeg doba“ Šekija Radončića, po „Pejovićevoj mimici vidi da ne govori istinu“ i da bi sve dokaze, skupa sa filmom bi ga trebalo predati nadležnim crnogorskim organima.

Pejović je dodao da mu je simptomatično i da se takva ocjena našla baš u “Dnevnom avazu”.

Za svjedočenje sestre braće Rikalo, prikazanog u filmu “Heroj našeg doba”, koja tvrdi da je on priveo njenu braću u hercegnovski Centar bezbjednosti, Pejović kaže da „sa braćom Rikalo ima veze koliko i Karl Marks“.

„Ništa lakše nego provjeriti moju, i tvrdnju Rikalo, ali to mogu uraditi samo crnogorske institucije sistema”, kazao je Pejović.

Uvjeren je, kako tvrdi, da je to moguće uraditi za samo sat i nakon toga moguće je obavijestiti javnost ko je priveo braću Rikalo, ko ih je preuzeo u Centru bezbjednosti i kojim organima Republike Srpske su predati, navodi Pejović.

„Ukoliko se dokaže da sam ja odgovoran i kriv za deportaciju, biću crnogorski Jan Palah i spaliću se ispred Dvora kralja Nikole na Cetinju, gdje smo '90-ih godina spasavali crnogorsku državu“, poručio je Pejović.

Pejović je predložio TV CG da prikažu film Šekija Radoničića “Heroj našeg doba”, a da nakon toga da njemu dozvole da svjedoči o tim događajima.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: