Počinje 10. ljetnji karneval: Maškarajte se u Kotoru!

Nakon nastupa klape "Bonaca" iz Splita, na muljanskoj rivi od 21 sat biće priređena ribarska fešta
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2011. 15:37h

Deseti Internacionalni ljetnji kotorski karneval svečano će biti otvoren 3. avgusta u 21 sat na Trgu od oružja, a otvoriće ga tradicionalno kapo karnevala Branislav Knezović. Nakon toga će nastupiti klapa „Bonaca“ iz Splita. Na muljanskoj rivi od 21 sat biće priređena ribarska fešta.

Mnogobrojnim karnevalskim grupama iz Kotora i Crne Gore ove godine će se pridružiti maske iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Italije, a očekuje se dolazak i gostiju iz Afrike.

U četvrtak 4. avgusta planirani su dječji maskenbal u 21 sat na glavnom gradskom trgu i „Fešta od mušulja“ na prčanjskoj rivi u isto vrijeme.

Manifestacija će biti okončana 6. avgusta Internacionalnim ljetnjim karnevalom

U petak 5. avgusta u 21 sat na Trgu od oružja biće priređen muzički hepening „Najmaškaraniji grade“ i predstavljene karnevalske grupe, nakon čega će biti održan koncert „Salsa i punto“.

Manifestacija će biti okončana 6. avgusta Internacionalnim ljetnjim karnevalom, kada će karnevalska povorka krenuti u 21 sat glavnom gradskom ulicom.

Na Trgu od oružja od 22 sata nastupiće grupa „Slatka tajna“, a potom će uslijediti „Karnevalska noć“ po trgovima i pjacama Starog grada.

Organizator je NVO „Fešta“ iz Kotora, a pokrovitelji Ministarstvo turizma, Opština Kotor, Turistička organizacija Crne Gore i kotorska Turistička organizacija. Generalni sponzor je Nikšićko pivo, a ostali sponzori Plantaže, Lovćen osiguranje, kafe bar Forca, Morsko dobro, Knjaz Miloš i Nail international.

Galerija

Bonus video: