Ozvaničena primopredaja helikoptera Bell 412EP

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, certifikat je u ime tog resora potpisala generalna direktorka Direktorata za materijalne resurse, Alma Ljuljanaj, a u ime Kanadske privredne korporacije Patriša Denjol
235 pregleda 2 komentar(a)
Primopredaja helikoptera Bell 412EP, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Primopredaja helikoptera Bell 412EP, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 14.04.2018. 13:49h

Potpisivanjem posebnog certifikata (Certifikat of final acceptance), kao finalnog dokumenta, danas je ozvaničena primopredaja helikoptera Bell 412EP koji je u petak stigao u Crnu Goru za potrebe Vazduhoplovstva crnogorske Vojske.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, certifikat je u ime tog resora potpisala generalna direktorka Direktorata za materijalne resurse, Alma Ljuljanaj, a u ime Kanadske privredne korporacije Patriša Denjol.

„Ovom činu prethodilo je testiranje vazduhoplova od komisije sastavljene od predstavnika Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore (VVCG) i kompanije Bell, kao i finalizacija neophodnih administrativnih procedura“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da su četiri pilota VVCG uspješno završila obuku za upravljanje tim tipom helikoptera, kao i jačim, 412 EPI, od kojih dva tek treba da stignu u drugoj polovini godine, kao i da su dva inžinjera i četiri tehničara prošla neophodnu obuku za održavanje.

„Oni će činiti ekspertski tim koji će odmah početi da radi na uvođenju helikoptera u operativnu upotrebu“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: