Konji na ulicama uzrokuju nesreće sa ljudskim žrtvama

DZŽ je pokrenulo peticiju za formiranje policije za životinje i uradilo sve da animira vlasti da se problem napuštenih životinja riješi
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2011. 16:07h

Na portalu „Vijesti” u nedjelju je objavljen snimak na kojem dva konja slobodno šetaju Ulicom Pete proleterske, preko puta poslovnice Prve banke na Starom aerodromu, dok se oko njih odvija saobraćaj.

Trotoari na Starom aerodromu i Koniku su „ukrašeni” konjskim balegama, a nerijetko se mogu vidjeti i scene konja koji jedu smeće iz kontejnera, pa turiste koji dolaze preko nove obilaznice vjerovatno ostavljaju bez daha.

Predsjednica Društva za zaštitu životinja Svetlana Manojlović apeluje na nadležne institucije da povedu računa o tim životinjama, koje su svakodnevno izložene nemilosti ljudi i vremenskih neprilika, a same su, kako ističe, opasnost za ljude, djecu.

"Te životinje su uzročnici saobraćajnih nesreća sa ljudskim žrtvama, zato treba zabraniti da idu slobodno u urbanim sredinama. To je posao o kome treba da povedu računa Komunalna policija i Veterinarska uprava. Društvo za zaštitu životinja je pokrenulo peticiju za formiranje policije za životinje i uradilo sve da animira vlasti da se problem napuštenih životinja riješi", kazala je Manojlović.

(Foto: Čitalac "Vijesti")

Jednom smo tražili reakciju Komunalne policije i Veterinarske uprave kada je konj vukao zaprežna kola na kojem je bilo 20 RomaZajedno sa kolegama izašao sam iz vozila, zamolivši ih da ne muče jadnu životinju, ali su se Romi samo smijali

"Jednom smo tražili reakciju Komunalne policije i Veterinarske uprave kada je konj vukao zaprežna kola na kojem je bilo 20 Roma. Jadnu životinju koja nije mogla da povuče vozilo, na kojem je umjesto zadnje gume bila metalna felga, bičevali su, a oko vrata konja visili su teški lanci.

Zajedno sa kolegama izašao sam iz vozila, zamolivši ih da ne muče jadnu životinju, ali su se Romi samo smijali. Kada sam prijavio slučaj Komunalnoj policiji i Veterinarskoj upravi, dobio sam odgovor da ne mogu ništa da preduzmu bez video zapisa i dva svjedoka kao dokaz da se to desilo.

Ne možemo ništa bez video zapisa i dva svjedoka kao dokaz da se to desilo, navode u Komunalnoj policiji i Veterinarskoj upravi

"Vijesti” su nedavno pisale o slučaju kada se leš uginulog konja nekoliko dana nalazio na livadi na Starom aerodromu u blizini fudbalskog kampa.

Leš konja danima niko nije uklanjao iz naselja

Pored toga nedavno je u istom naselju veterinar usmrtio konja koji je povrijeđen u saobraćajnom udesu stajao nekoliko dana ispred ulaza zgrade Vukovarka.

Veterinar je usmrtio životinju tako što joj je prerezao vratnu arteriju, što je izazvalo zgražavanje i osudu stanara.

Galerija

Bonus video: