Irinej na Žabljaku: Za ovu ljepotu su potrebne guslarske riječi

"Srbi i Crnogorci su, mislim, jedan narod. Crkva je ta koja treba da prevaziđe granice države i da nas svuda objedini i ujedini"
0 komentar(a)
Irinej, Foto: Obrad Pješivac
Irinej, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 30.07.2011. 14:13h

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, tokom trodnevne posjete eparhiji Budimljansko nikšićkoj, posjetio je Žabljak.

U pratnji episkopa Joanikija i sveštenstva, pred hramom svetog Preobraženja gospodnjeg dočekalo ga je nekoliko stotina mještana i turista.

Ističući da je ova posjeta davno planirana patrijarh Irinej je izrazio svoj osjećaj prirodnih ljepota ovoga kraja, kazavši da za to tebaju "riječi guslarske" ali i za ljepote "vas braćo i sestre koji ste me dočekali u Beranama i svim mjestima gde sam bio".

Primijetivši veliki broj mladih i najmlađih u okupljenoj masi, patrijarh je uputio blagoslov.

" Neka to bude razlog da budemo sjedinjeni i ujedinjeni. Srbi i Crnogorci su, mislim, jedan narod. Crkva je ta koja treba da prevaziđe granice države i da nas svuda objedini i ujedini.

Podržavamo državu Crnu Goru. Bila je država, neka bude danas i sutra a moj je savjet i amanet da Srbija i Crna Gora budu bratske države, da se pomažu i žive kao jedan blagosloveni narod", kazao je patrijarh Irinej.

Bonus video: