I grčki ambasador član kajakaškog kluba "Morača"

Svako može postati član kluba, a jedini uslov koji se podrazumijeva je da osoba mora da zna odlično da pliva
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2011. 09:53h

Kajakaški klub Morača trenuno ima između 60 i 70 članova, od kojih je 50 stalnih. Sekretar Upravnog odbora kluba Goran Furundžić kaže da se nedavno učlanilo i osam diplomatskih predstavnika kao što je ambasador Grčke, konzul Slovačke, zamjenik ambasadora Velike Britanije.

Kajakaški klub Morača formiran je 2002. godine odlukom Skupštine opštine Podgorica. Prostorije kluba se nalaze na plaži “Galeb” na Morači ispod Njegoševog parka. Furundžić kaže da je u proteklih devet godina zadovoljan afirmacijom tog sporta i da je ove godine povećan broj zaintresovanih.

Svako može postati član kluba

"Svako može postati član našeg kluba, jedini uslov koji se podrazumijeva je da osoba mora da zna odlično da pliva. Naravno da je poželjno da je osoba fizički aktivna, ali to nije ograničenje za bavljenje ovim sportom. Mogućnost učlanjenja u klub je pojednostavljena, ali za maloljetna lica obavezna je saglasnost roditelja ili staratelja. Godišnja članarina za đake i studente iznosi 20 eura, dok zaposleni treba da plate 40 eura, može i u više rata). To je zaista povoljna cijena, jer mi želimo da pružimo šansu i onima koji se ne nalaze u povoljnoj ekonomskoj situaciji, a koji bi željeli da to postanu članovi našeg kluba", istakao je Furundžić.

On je dodao da klub sarađuje sa sektorom za vanredne situacije u cilju sticanja međusobne stručne saradnje.

"Želimo da se pridružimo u akciji spasavanja i traganja osoba, sa trenutnim sredstvima kojima raspolažemo. Isto tako se nadamo da ćemo dobiti podršku i pomoć od nadležnih organa" kazao je Furundžić..

Regata i za novinare

On je najavio da će u ljetnjem periodu održati još regata.

"Posljednju regatu smo odražali prvog maja na relaciji od Kotora do Perasta, uz podršku koju su nam pružili Ministarstvo turizma i održivog razvoja. Planiramo da uskoro realizujemo još jednu regatu, ali još ne mogu sa sigurnošću da tvrdim na kojoj relaciji će to biti. Razmatramo da to bude regata od Danilovgrada do Spuža ili od Kotora do Perasta, ili će to biti dvadesetak kilometra Moračom od kluba do jezera.

Takođe planiramo da održimo i regatu za novinare u toku narednog mjeseca", kazao je Furundžić koji je ukazao da je jako ružno vidjeti razbacane kese na obali rijeke, a posebno je to loš prizor za turiste.

Veslanje Moračom uz pogodnu klimu predstavlja idelnu kombinaciju koju ne treba propustiti

Sekretar Upravnog odbora poručuje da svako treba da posjeti Kajakaški klub Morača.

"To je najzdraviji sport, pogotovo ljeti. Veslanje Moračom uz pogodnu klimu predstavlja idelnu kombinaciju koju ne treba propustiti", kazao je Furundžić.

Galerija

Bonus video: