Iz RTCG poručuju: Neće biti čistke

Novi generalni direktor RTCG-a, prema Zakonu, mora biti izabran za pola godine, pa će Slavko Šepić, prema najavama, biti samo privremeno rješenje
61 pregleda 0 komentar(a)
Savje RTCG, Foto: Luka Zeković
Savje RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.07.2011. 08:53h

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Slavko Šepić kazao je da očekuje da se na toj funkciji neće zadržati ni pola godine i da će se nasljednik Branka Vojičića izabrati što brže.

On je “Vijestima” rekao da mu ne smeta što ga je Savjet RTCG izabrao na tu poziciju, ali nije želio da odgovori da li mu je prije sjednice najavljena takva mogućnost.

“To pitajte one što su glasali... To je moj radni zadatak. U ovom poslu sam 33 godine i nikada nijedan radni zadatak nisam odbio. Nastojaću i ovaj da uradim najbolje što mogu”, kazao je Šepić, dosadašnji savjetnik za strateški razvoj u toj medijskoj kući.

On je kazao da ne namjerava da smjenjuje čelne ljude Televizije i Radija Radojku Rutović i Buda Raičevića

Novi generalni direktor RTCG-a, prema Zakonu, mora biti izabran za pola godine, pa će Šepić, prema najavama, biti samo privremeno rješenje.

Iako sada u rukama ima velika ovlašćenja, Šepić nije najavio promjene u radu bilo kog segmenta RTCG-a, pa ni kadrovske.

On je kazao da ne namjerava da smjenjuje čelne ljude Televizije i Radija Radojku Rutović i Buda Raičevića, objašnjavajući da takvu inicijativu niko nije pokrenuo.

“Oni su regularno izabrani na konkursu, njihov mandat traje, imaju puni kapacitet da rade svoj posao. Takvih inicijativa nema, ljudi rade svoj posao”, kazao je Šepić.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: