Odužile se pripreme

Živković: Očekujem da tender za treću dionicu Mosori - Gorica bude raspisan najkasnije sredinom avgusta i da će radovi do kraja godine biti završeni
0 komentar(a)
ždrebe_1, Foto: J. JOVANOVIĆ
ždrebe_1, Foto: J. JOVANOVIĆ
Ažurirano: 29.07.2011. 18:20h

Put manastir Ostrog - manastir Ždrebaonik biće završen do kraja godine - ponovio je juče na svečanosti upriličenoj povodom početka završnih radova na drugoj dionici puta Vinići - Mosori predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović.

Nastavak izvođenja radova nema veze sa izbornom kampanjom, kazao je on, odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li se nastavak radova može smatrati dijelom kampanje organizovane pred njegov mogući reizbor.

“Uopšte ne treba smatrati da je ovo u jeku kampanje, ovo je jedna važna saobraćajnica za Crnu Goru i za Danilovgrad”, kazao je Đuranović, dodajući da pauza u izvođenju radova nije bila zbog nikakavog spora, već zbog pripremnih radova.

“Ništa nije bilo sporno, čekao se elaborat eksproprijacije za treću fazu koji je završen prije dvadeset dana. Nakon toga uslijedilo je potpisivanje saglasnosti od građana. Njih više od 90 procenata potpisalo je da ne traži nadoknadu za zemljište koje je u njihovom posjedu, a koje je potrebno za proširenje puta, a još dvije mjesne zajednice potvrdile su da ni u njihovom dijelu neće biti problema”, kazao je on.

“Žao mi je što ću neke razočarati, ali put će ipak biti završen do kraja godine”, kazao je Đuranović.

Prema njegovim riječima, višegodišnjim investicionim planom opštine predviđena je sanacija mosta u Danilovgradu, koji bi nakon što se put Ostrog - Ždrebaonik završi predstavljao “usko grlo”, a do kraja godine on će ispuniti još jedno predizborno obećanje - asfaltiranje jednog kilometra puta prema Gostilju. Ovih dana i za taj posao raspisaće se tender.

“Put je od 1999. godine, kada je početo sa radovima rađen u određenim fazama u skladu sa tim koliko je bilo raspoloživih sredstava i ove godine će biti završen u potpunosti” kazao je direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković.

“Očekujem da tender za treću dionicu Mosori - Gorica bude raspisan najkasnije sredinom avgusta, a to bi značilo da se u septembru sigurno počinje za radovima i da će oni do kraja godine biti završeni”, kazao je on.

Sredstva su, prema njegovim riječima, obezbjeđena kroz kapitalni budžet Vlade, pripremljena je kompletna tenderska dokumentacija, a faza na dionici Vinići - Mosori koju sada radi “Gradnja promet”, biće završena u narednih 15 dana.

Živković je dodao da je do sada u ovom projektu utrošeno nešto manje od tri miliona eura, a da će po završetku ukupna vrijednost iznositi oko četiri miliona.

Svečanosti je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, koji je kazao da se spajaju dvije svetinje i stvara mogućnost kvalitetnije i lagodnije posjete Ostrogu.

Završetkom radova na putu Ostrog - Ždrebaonik dugom 17,5 kilometara konačno bi se stavila tačka na radove počete 1999. godine i ideju o povezivanju ova dva svetilišta koja datira još od 1935. godine.

Bonus video: