U dvorištu zgrade iza restorana "Carine" caruje šut i smeće

Pored toga što predstavlja pravo ruglo, stanari su zbog toga onemogućeni da parkiraju svoja vozila jer ne mogu od šuta da prođu autom
216 pregleda 0 komentar(a)
Smeće blokiralo saobraćaj, Foto: Luka Zeković
Smeće blokiralo saobraćaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.07.2011. 15:23h

U dvorištu zgrade u centru grada iza lokala „Carine” u Ulici slobode, danima se nalazi velika količina šuta odloženog pored kontejnera.

Pored toga što predstavlja pravo ruglo, stanari su zbog toga onemogućeni da parkiraju svoja vozila jer ne mogu od šuta da prođu autom.

Portparol javnog preduzeća „Čistoća” Senada Mulešković kazala je da su upoznati sa tim problemom te da su njihove ekipe pokušavale da uđu u prolaz, ali je, kako je rekla, bilo nemoguće prići sa kamionom kontejnerima zbog parkiranih vozila.

" Dobili smo rješenje od Komunalne policije za uklanjanje tog šuta i tokom dana ćemo pokušati da ga uklonimo ukoliko budemo mogli da prođemo od vozila, ali će u svakom slučaju biti očišćeno najkasnije sjutra ujutro, jer će zbog vikenda biti manje vozila u prolazu. Svim građanima i pravnim licima omogućeno je besplatno odlaganje šuta i zemljanih iskopa na odlagalištu Mojanski krst u GO Golubovci pa apelujemo da se šut i zemljani iskopi odlažu tamo" rekla je Mulešković.

Ona je kazala da ukoliko građani primijete nepropisno odlaganje otpada, to mogu prijaviti Komunalnoj policiji.

" Mi se svakodnevno trudimo da očistimo što više ovakvih lokacija i mišljenja smo da je i saradnja sa građanima doprinijela da je broj nelegalnih odlagališta u gradu sve manji" istakla je Mulešković.

Čistili i na Staroj zlatici

Ekipe Javnog preduzeća “Čistića” nakon višednevnog čišćenja velike deponije nepropisno odloženog otpada na Staroj Zlatici pored trafo-stanice, za koju je bila obezbijeđena utovarna mašina i kamioni za odvoz otpada, angažovani su na čišćenju šume koja se nalazi u produžetku te lokacije.

" S obzirom da je veći dio šume nepristupačan za prilaz mehanizacije, angažovana su četiri radnika koji manuelno sakupljaju otpad, a do sada su sakupili 50 kesa komunalnog otpada" navela je Mulešković.

Bonus video: